A Kirengeshoma régi vágyam volt, de valahogy a kereskedelemben nem lehetett megtalálni. De nagy szerencsémre egyik kedves netes ismerősöm kertjében volt és küldött nekem postán egy tövet belőle. Ennek már sok éve, úgyhogy már a régóta mi kertünket is díszíti.

 

 

Ez a szépséges ősszel nyíló évelő, Kelet-Kína és Dél-Japán erdeinek aljnövényzeteként él vadon a természetben, így nekünk is a kert árnyékos helyére kell telepítenünk. Nálunk kevés délelőtti és délutáni nap éri. A talajra érzékeny, savanyú vagy semleges talajt kíván, én minden évben tőzeggel dúsítom a talaját, úgy látom ennyi elég neki, mert sok éve jól érzi magát nálunk. Amire még figyelni kell, hogy ne száradjon ki sosem a talaja, az üde, nedves talajt kedveli.  Érdemes a talaját fenyőkéreggel takarni vastagon, hogy a nedvességet megőrizze. Mint a legtöbb évelő, a Kirengeshoma is ősszel talajig visszaszárad és késő tavasszal, sokszor csak májusban kezd ébredezni. Ilyenkor tőosztással tudjuk szaporítani.

 

 

Virágai ősszel nyílnak, aránylag hosszú ideig, ami miatt ideális választás lehet bárkinek a kertjébe. Kicsit hisztis, az elmúlt években nagyon meleg volt a virágnyílás idejében, így nem nyíltak ki a bimbói, de idén hűvösebb van és jobban is árnyékol a fölötte tornyosuló a kései végzetfa , (meg valószínű, hogy a csillagok állása is tökéletesen megfelel), így idén maximálisan élvezhetem a látványát.

Kattints a post értékeléséhez!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Talán ez is tetszene

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás