Minden évben január végétől már nagyon megjön a kedvem a kertészkedéshez. Végre kicsit hosszabbak már a nappalok és ezt a teleltetőben is érzik a növények. Ébredezni is kezdenek már nagyon lassan a téli álmukból. Ez a kis caudexes növénykém, a Cissus tuberosa, ilyenkor még nem szokott éledezni, csak ha kiteszem tavasszal a szabadba, de ma vettem észre, hogy már befejezte téli álmát.

Nagyon örülök, hogy hajtások kezdenek kibújni a Clerodendron paniculatum tövem szárán. Tél közepén minden levelét ledobta, és azt hittem, hogy végleg tönkre megy, de szerencsére nem így történt, azt hiszem szépen rendbe fog jönni.

Én folyamatosan a netet bújom, mindig van valami új növény amit találok és szerezni szeretnék belőle szerezni azonnal. Most a Clematisokba vagyok nagyon beleszeretve, de nem tetszenek nagyon a hagyományos fajták, viszont a csengettyűs virágzatúak egészen elvarázsolnak. Nagyon sok fajtát fogok beszerezni belőlük, főleg olyanokat amiket nagy méretű cserepekben is lehet nevelgetni. Szeretem a télen nyíló Clematisokat, idáig csak egy fajtám volt, de most 3 szép fajtát is rendeltem. A Taylor Clematistól rendeltem, ők 2 éves növényeket küldenek, úgyhogy nem kell sokáig várni hogy láthassuk virágozni őket.

Új fajtáim: Calcyna, Cirrhosa Ourika Valley és Visley Cream. Egyenlőre az üvegház sarkában várják, hogy jobb idő legyen és átültessem őket.

A csuporkaféléket nagyon szeretem, főleg azért, mert télen nem foglalnak sok helyet, ősszel visszahúzódnak és egy kis fadobozban, vermikulitban átteleltethetők kis rizómájuk. A mesevirágokat még nem ültettem el, de ültettem Gloxinellat és Smithianthakat.

Thaiföldről rendeltem gyönyörű nagy Amorphophallus  gumókat, azokat is elültetem a napokban majd, csak nincs megfelelő földem nekik, ezért húzódik a dolog.

Amorphophallus paeoniifolius

Amorphophallus paeoniifolius

Most virágzik egy kedvenc papucs orchideám, idén kisebb virágot hozott mint szokott, de így is gyönyörű.

Hamarosan nyílni fog egy Oázisból mentett sárga levél szélű mini pillangó orchideám, amire nagyon kíváncsi vagyok. Újabban minden phalaenopsist felkötözök fára ami hozzám kerül,úgy veszem észre, hogy így szebben fejlődnek nálam,mintha cserépben nevelném.

Hát, így várom a tavaszt. Csodálom a virágaim ébredezését, virágzását és közben gyűjtögetek újabb növény különlegességeket.

 

Kattints a post értékeléséhez!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Talán ez is tetszene

2 Hozzászólás

  1. Köszönöm szépen! Bolondulok minden különlegességért és minden évben találok újabbakat 🙂

Hozzászólások küldése lezárva

Megszakítás