Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Coelogyne flaccida

Coelogyne flaccida

Ma ahogy a teleltetőben pakolásztam, véletlen vettem észre hogy virágzik ez a szépség. Mivel sűrűn vannak fellógatva és háttal is volt fordulva nekem, egészen véletlen hogy érte nyúltam és leemeltem. Így derült ki, hogy már kivirágzott. Ha ez most nem történt volna meg később úgy jártam volna mint Wilson bácsi és azt hiszem akkor nagyon elkeseredtem volna ha már csak a hervadt virágok kerültek volna elém.  Sajnos nem emlékszem arra kitől vettem, pedig listát vezetek a növényeimről, de valahogy ez is kimaradt. Egyébként először virágzik amióta nálam lakik.

Nézzük mit is lehet tudni róla.

Eredeti élőhelye Nepál, Vietnám , Thaiföld és Kína. Mindenképpen felfüggesztve kell tartani, mert a virágszárak lefelé lógnak. Nálam kéreg és kókuszrost keverékébe van ültetve és úgy látom, hogy ezt így szereti. Nyáron napos helyen lóg a kertben, ősztől pedig mikor bekerül a teleltetőbe, a nagy ablak alatt lóg, ahonnan kap elég fényt télen is. Viszont a tél folyamán nagyon keveset öntözöm, inkább csak időnként megpermetezem a földjét. Nálam ilyenkor a leveleit teljesen ledobálta. Ami miatt most még jobban megszerettem, az, hogy, nagyon kellemesen illatozik.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x