Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Alsobia Chiappas

Alsobia Chiappas

Az Alsobiákkal sosem volt szerencsém. Hosszú távon nem tudtam megtartani őket. Pedig nagyon szép fajtáim voltak. Ezt az Alsobiát a fokföldi ibolyások klubja egy közös Violet Barn rendelésén rendeltem pár évvel ezelőtt.

 

 

Ez az egyetlen ami sok éve velem van. Ennek a növénykének nem a hagyományos formájú virága van, hanem hosszúkásabb rojtos szirmú. Eredeti élőhelye, Mexikó trópusi erdői, ahol a karsztos kőzetfalak repedéseiben él, párás környezetben. Nevét Chiapas mexikói államról kapta, ami Mexikó egyik legnagyobb biológiai sokféleséggel rendelkező állama.

 

 

Azt írják róla, hogy gyorsan növekvő csuporkaféle, de nálam nagyon lassan nő. Késő tavasztól a kertben tartom, árnyékos, világos részen. Ősztől meleg, világos helyen teleltetem. Ilyenkor kevesebbet öntözöm, nem fejlődik tovább, de leveleit megtartja tavaszig. Ilyenkor nyár végén kezd virágozni mindig. Virágait a levelek tövében hozza.

 

 

Különleges , nem mindennapi növény!

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés