Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Sinningia Prudence Risley

Sinningia Prudence Risley

Ő az én első Sinningiám. Ez a gyönyörű kis növény, nem egy régi fajta. Egy floridai lelkes csuporka gyűjtő és termesztő, Jim Steuerlein hozta létre és 2010-ben mutatta be egy kiállításon. Egy lila Sinningia speciosa hybrid és a Sinningia apricot bouquet keresztezésével hozta létre ezt a gyönyörű fajtát.

 

 

Tavasszal kaptam a rizómáit, így nálam most első éves. Nyár közepe felé kezdett először virágozni. Már akkor is elég sok virág volt rajta. Félárnyékos helyen tartom, ahol egy kis lemenő nap éri. Nem vettem észre, hogy valami különösebb igénye lenne. Néha tápoldattal meglocsoltam, de ennél több nem történt vele. Most másodszorra is virágzik és még több virág van rajta mint először. Csodálatos színfolt a kertben!

 

 

 

Most kérdeztem utána télen mi legyen vele, azt a választ kaptam Magyarország legismertebb csuporka termesztőjétől Szöllősi Lacitól, hogy a Sinningiák nem alszanak télen, de ha mostohák a körülmények akkor visszahúzódhatnak. Úgyhogy hátha  télen is gyönyörködhetek majd benne…  Jó lenne.

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x