Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Clerodendrum Incisum

Clerodendrum Incisum

Kb. 5 éve kaptam egy kedves ismerősömtől hajtást ebből a csodaszép Clerodendrumból. Nagy szerencsém volt , meggyökeresedett és azóta nevelgetem. Meg kell hagyni, nagyon lassan nő, 5 év alatt lett kb. 40 cm-es kis bokor. Származását tekintve afrikai növény, így egyértelmű, hogy a telet nem viseli a kertben, így be kell vinnünk. Nálam a tél közepén elveszíti minden levelét, (természetesen ilyenkor csökkentve van a locsolása) és tavaszig teljesen úgy fest mintha kiszáradt volna. Nagy szerencse, hogy az első tele után nem hajítottam ki, mondva ez teljesen tönkrement….

 

 

Mikor felmelegszik az idő kikerül a kertbe, akkor átültetem és jobban kezdem locsolni, ő pedig az élet jeleit kezdi mutatni magán és felébred. Félárnyékos helyre teszem ahol egész nap nem kap napfényt és augusztusban elkezdenek megjelenni a szép virágcsomói. Nagyon mutatósak. Mielőtt kinyílnának a virágai, a felemelkedő bimbói nagyon hasonlítanak a hangjegyekre, ezért is nevezik hangjegy növénynek.

 

 

 

 Virágai is nagyon szépek, hosszú, kiálló vörös porzókkal, de sajnos nagyon gyorsan elvirágzik. Éjjel kezd nyílni és másnap délig sem tart sokszor. Ami nagy hibája nálam az, hogy nincs illata. De a látványa nem mindennapi az biztos.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés