Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2016 / Blc. Memoria Helen Brown "Sweet Afton"

Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton”

Pár évvel ezelőtt az őszi Orchidea kiállításon beleszerettem egy Cattleyába amit a Sun Moon Orchid standjánál árultak. Ami megtetszett benne, hogy sokkalmásabb habitusú mint amik vannak nekem. Erős, vastag szárú és a levelei is robosztusabbak, mint a többinek. Emlékszem,hogy több színben volt, nagy volt a gond, hogy melyiket is válasszam. Aztán szépen elhagytam a jelölő céduláját, így csak reménykedhettem benne, hogy valamikor elkezd nyílni és akkor kiderül melyiket is hoztam el végül.  A vásárlás után sokáig csak stagnált, mintha egy művirág lenne, nem is hozott egyetlen levelet sem, de nem is dobálta le azokat. Végre a nyáron elkezdett fejlődni és mostanra megörvendeztetett az első virágjával is. Virágja hatalmas és viaszszerű, kellemes illattal. Életben sokkal zöldesebb a színe, sajnos a fotóim ezt nem adják vissza.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x