Minden nap egyre szebb idő van már, valóban elkezdődött a tavasz. Nap mint nap ültetek valamit,magot vetek meg gumókat ültetek. Nagyon szeretem az illatos növényeket, idén nagyjából olyan magokat ültettem amikből illatos virágú növények fognak fejlődni.  Elkezdtem a honlap jobb oldalán egy kertészeti naptárt, amibe beírom amikor valamit ültetek, így nem kell naplót vezetnem a jövőben. Akit érdekel esetleg, olvasgathatja. A kert is éled, mostantól  már nem fog virág nélkül maradni. Elsőként a Hepatica szokott nyílni, őt idáig cserépben neveltem, de idén megpróbálok a kertbe is kitelepíteni belőle.

A Hunyorok is ébredeznek. Idén 4 új tövet már ültettem, most már majdnem 30 féle Helleborus tő van a gyűjteményemben. De még rengeteg elfér a kertünkben 🙂

A Crocusok is elkezdtek virágozni. Mire fotózni kezdtem ma, addigra már csak ezek a lilák voltak nyitva, így a többit most nem mutatom.

Az első tavaszi virágok közé tartozik az Iris reticulata. Erre csodás apró hagymás növényre ha ránézek mindig megállapítom, hogy hihetetlen művész a természet. Mintha festve lennének a szirmai… Idén a hagyományos reticulatat nem láttam még nyílni, ez a fajta a Katharine Hodgkin nevű törpe írisz.

Ma ennyit mutatok , legközelebb egy szép tavaszi virágzó bokorral jövök majd.

Kattints a post értékeléséhez!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Talán ez is tetszene

Megszakítás