Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2018 / Abeliophyllum distichum - Koreai hóvessző

Abeliophyllum distichum – Koreai hóvessző

Amint a neve is mutatja ezt a szép cserjét először Takenoshin Nakai japán botanikus a  Koreában találta, a Jincheon hegységben 1919-ben.

Takenoshin Nakai (1882-1952)

Levele nagyon hasonló az Abélia levelére, innen ered a latin neve első része az Abeliophyllum. Ez a szép cserje március környékén kezd nyílni, sötét bordós lilás bimbóiból, amik a csupasz ágakon jelennek meg. Virágainak nagyon kellemes jázminhoz hasonló illata van.

A legjobban, virágozva lehet csodálni, mert ha levelei megjelennek, azok már nem különösebben mutatósak. Olyan helyre ültessük, ahol jól mutat egyéb korai virágzókkal de később már nincs a középpontban.  Az enyém még cserépben nevelkedett idáig, de idén keresek neki végleges helyet a kertben.

Aránylag gyorsan növő közepes méretű cserje 1-1,7 m magasra nő, érdemes pár évenként visszavágni virágzás után, hogy tömöttebb formája legyen és ösztönözzük a következő évi virágzást. Napos -félárnyékos helyet, üde talajt szeret. Ha jól érzi magát, akár 30 évig is megmarad  és borul virágba minden tavasszal. Kártevői nem ismertek.

Beszerzés: Tündérkertje webáruház

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés