Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2018 / Aechmea caudata bloches

Aechmea caudata bloches

 

Tegnap érkezett hozzám a Gödöllői botanikus kertből ez az érdekes külsejű bromélia. Ő az első broméliám, sosem tartottam még egy fajtát sem. Mikor először rápillantottam, megállapítottam, hogy ennek a broméliának bizony valami baja lehet, a kékesfekete foltokkal a levelén. De aki eladta nekem, ért a növényekhez és mindig szép, egészséges növényeket kapok Tőle, így furcsálltam is kicsit, hogy most elküldött egy beteg növényt. De nagyon gyanús volt a dolog és utána olvastam, amit igen jól tettem, mert ahogy rákerestem, minden képen, minden növény pont ilyen foltos levelekkel díszeleg. Ez az egyedülálló bromélia fajta Brazíliából származik. Különlegessége  a kékes fekete foltjai, amiket egy internetes fórumon viccesen “szeplők”nek hívott valaki. Ahogy a növény idősödik egyre több “szeplő” lesz a levelein. Nagyon intenzív, szűrt fényen színesedik igazán.

Beszerzés: Ismerős gyüjtő

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés