Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2018 / Hardenbergia violacea alba

Hardenbergia violacea alba

Ezt a szépséges futónövényt tavaly ültettem. Spanyolországból rendeltem magot, igaz lila virágút, de cseppet sem bosszankodom, hogy fehér lett, mert szeretem a fehér virágokat is. Mivel van több cseréppel is, drukkolok, hátha a többi között más színű is lesz. Egyenlőre ez az 1 kezdett virágozni.

Egyből előkaptam az egyik antik kertészeti könyvemet, amiben a következő leírást találtam róla. Abban az időben nagyon gyakori volt ez a növény a magán üvegházakban. Főleg téli virágzása miatt.

 

” Az üvegháznak egy igen szép dísze, mely Hardenberg grófnő, a híres Hugel báró nővére után lőn keresztelve és minthogy már 1800-ban hozták be Dél-Ausztráliából, csodálni való, hogy ezideig jobban el nem terjedt, annál inkább, mert szaporítása dugványról könnyű.

A Hardenbergia mely az ismertebb Kennedya-nak rokon faja egy mindig zöld felfutó, melynek virágai rengeteg szaporasággal fakadnak. E virágok nyeles bugákon jelennek meg, majnem olyan nagyok mint a borsó virága, színök ragyogó bíbor”

A Kert 1897.

Mit is lehet ehhez hozzátenni. Azt hiszem mindent leírtak róla. Örülök, hogy szereztem ilyet, nagyon tetszik.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x