Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2013 / Thevetia peruviana-Perui leander

Thevetia peruviana-Perui leander

Ez az eredetileg sárga virágú cserje, Közép-Amerikában őshonos. Ott akár 7 méter magasra is megnő, nálunk természetesen nem ér el ekkora magasságot. Az én perui leanderem barack színű, 2 éve vásároltam. Mivel tavaly nem virágzott, nem lett a szívem csücske, de most hogy sorban nyitja a virágait, már más szemmel nézek rá.

A lombozata szebb a leanderénél, mert levelei puhábbak, fényesebbek, kecsesebben hajladoznak a szélben. Szereti a meleget és a napot, napi legalább 3 órányi napsütés kell ahhoz, hogy virágozni tudjon.

Ellentétben a leanderrel, nem bírja a hideget, télen is meleg, világos helyen kell tartanunk és csak a fagyok elmúltával tehető ki a kertbe. Ha hűvösebb helyen tartjuk, a leveleit ledobálhatja. Metszeni tavasszal érdemes, mielőtt kiköltöztetjük a teleltetésből a szabadba. Nyáron szereti ha sokat locsoljuk, de ne álljon vízben, mert gyökérrothadás jöhet létre.

Virágai illatosak, amit külön díjazok. De ahol kisgyerek van a családban, nagyon kell vigyázni vele, mert a perui leander minden része mérgező!

3 thoughts on “Thevetia peruviana-Perui leander”

  1. Pepi

    Ha fenn vagy a facebookon, több növény eladós csoport is van. Ott láttam már több színben is. De lehet hogy én is szaporítok tavasszal majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Rating*