Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2013 / Hoya meliflua ssp. meliflua

Hoya meliflua ssp. meliflua

A Hoya meliflua a Fülöp-szigeteken őshonos futó növény. Nevében a Melis latinul mézharmatot, a flu pedig áramlást jelent.
1837-ben először Francisco Manuel Blanco azonosította tévesen Stapelia Meliflua néven.

Elmer Drew Merril
(1876-1956)

 

1918-ban Elmer Drew Merril botanikustól kapta végleges nevét a Hoya Meliflua-t. Mivel eredetileg a Luzon szigeten találkoztak vele, Hoya Luzonicának is nevezték.

Az én Hoya Melifluám Franciaországból érkezett pontosan 1 éve. Elég gyorsan növő futó, a leveleit ritkásan hozza. Tavasszal  kitettem a melegházba és nagyon szépen növekedett.

A melegház sarkánál van egy rés, ahol kiszabadult a szabadba, ott kívül hozta a virágját. Azt olvastam csokoládé illatú a virágja, de én nem érzek illatát.

Az alapfaj narancssárgás virágú, elvileg azt vettem én is, de most megmutatta hogy mégsem az. Mindenesetre gyönyörű , örülök, hogy ilyen hamar megörvendeztetett azzal hogy megmutatta a virágját.

A képeken látni, hogy ahogy virágzik el, egyre erősebb a nektár képződése, és ahogy halványul a virág, a nektár sárgul.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x