Iszonyatos meleg napokat élünk meg, az üvegházban pedig egyszerűen hőguta van. Az ablakok nyitva vannak éjjel nappal, de az ajtót csak akkor merem nyitva hagyni ha itthon vagyok és tudok figyelni a macskákra, mert szemtelenek és a földön álló cserépbe piszkítanak.

dscn3276

 

Fellocsolok reggel és este és végig is permetezem a növényeket, így remekül érzik magukat. Főleg orchideák, streptocarpusok és hoyák vannak benn, no meg még egy két trópusi növényem is.

 

dscn3279

A vérvirág ha kinn lenne  a kertben, már bizonyára elvirágzott volna, de mivel benn tartom, még most jelentek meg rajta  a bimbók. Egy két levelét itt is megtépáztak  a csigák, de ez az első év, hogy nem csutkára rágták szegényt.

dscn3282

A Ceropegia Woodii-k számára nagyon megfelel a hely, nagyon szépen növekednek. Szandra lányom nagy kedvencei, mostmár az ő lakását is díszítik. A képen a  Variegata és hátul a Linearis fajta látható.

 

dscn3283

Március közepén magról ültettem a  Capensis Escapade White nevű ólomvirágot. Rendkívül gyorsan fejlődik, talán jobban mint a hagyományos kék változat. Örülök, hogy már nyílik és nagyon tetszik!

 

dscn3290

Kb. 3 éve vettem a Juanulloa aurantiaca-t. Bimbós és nemsokára nyílni fog. Télen sokat vesződöm vele, mert az üvegházi molytetvek, rendkívül szeretik.

 

dscn3231

A végére hagytam a hoyákat. Imádják a melegházat és nagyon beindultak. A képen a Hoya cv. Minibell látható. Legalább 9 bimbó csomó növekszik rajta. Most fogom látni először virágozni, úgyhogy nagyon várom már.

Talán ez is tetszene

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás