Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2016 / Meteorológiai tavasz

Meteorológiai tavasz

A meteorológiai tavasz elkezdődött és ezt nagyon is érezzük. Minden kezd újra életre kelni a kertben. Ezt az időszakot nagyon kedvelem.

 

A krókuszok is előbújtak és apró virágos folttá változtatták a fűzfám tövét.

 

A fürtös gyöngyike is készülődik már.

Ősszel ültettem ezt a gyönyörű  Iris reticulatat, aminek a neve Katharine Hodgkin. Ez a szép színvilágú Iris egy hibrid,a winogradowii és a  histrioides fajtákból hozta létre 1960-ban E.B. Anderson. Amatőr kertész és növénygyűjtő barátja Eliot Hodgkin feleségéről nevezte el.

 Sajnos nekem nincs szerencsém a hagymás Irisekkel, idővel teljesen eltűnnek a földben. Lehet hogy idén majd virágzás után felszedem, megpróbálom így megtartani.

A májvirág mindig nagyon tetszett, de csak most tudtam szerezni egy kedves ismerősömtől ősszel. Az üvegházban már ha süt a nap, akár 20 fok fölé is emelkedik a hőmérséklet, így a benn telelő növényeimről már levettem a takarást és minden éled. A májvirág az első aki itt megörvendeztetett.

Ami még kedvenc kora tavaszi virágaimhoz tartozik, a Primula auricula, vagy ahogy magyarul mondjuk cifra vagy medvefül kankalin. Sajnos Magyarországon nincs akkora divatja mint külföldön, pedig igazán megérdemelné. Virágai nagyon szépek, sokféle színűek és ami számomra fontos, illatosak is. Ő az első virágzóm, de a többi cserepes is már bimbós. Majd mutatom őket is ha el jön az ideje.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x