Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2014 / Hyacinthoides hispanica

Hyacinthoides hispanica

Itt egy olyan hagymás tavaszi növény, ami először van idén a kertemben, de annyira megszerettem, hogy azt hiszem ültetek ősszel többet is több helyre belőle.

Ez a kedves kis virág, a Hyacinthoides hispanica, azaz Spanyol kékcsengő névre hallgat. Őshonos Portugáliában, Spanyolországban és Észak-Afrikában.

Ősszel kell ültetni kis fehér gumóit.Teljesen télálló. Tavasszal jelennek meg csinos kis csengettyűs virágai. Úgy látom elég hamar elvirágzik, de lehet hogy túl napos helyre ültettem és azért. Megpróbálok majd árnyékosabb helyekre is tenni belőle.

 Betegségei nincsenek és a rovarok sem támadják meg.Virágzás után sárguló levelei elég csúnya látványt nyújthatnak, de ne vágjuk le őket, hagyjuk hogy visszahúzódjon és levelei lepotyogjanak.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés