Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2014 / Allium Schubertinii

Allium Schubertinii

Ez a díszhagyma idén nyílik először a kertemben, de azt hiszem ezentúl mindig lesz belőle. Különlegességét az adja, hogy nem szabályos gömb formájú a virágzata. Ezért is nevezik több helyen csillagszóró, vagy tüzijáték hagymának is.

 

dscn5759

Nevét  nem a zeneszerzőről, hanem Gotthilf Heinrich Schubert (1780-1860) német orvos, természettudósról kapta. Őshonos Palesztina, Szíria, Észak-Irán és Nyugat Turkesztán területein.

 dscn5816

Ha a természetes lelőhelyeit nézzük, ebből következik, hogy napos, jó vízelvezetésű helyre ültessük hagymáit. Lényeg hogy télen se rohadjanak el a gumók a pangó,nedves talajtól. Egy sziklakert tökéletes választás számára. Megfelelő helyen, teljesen télálló és hosszú életű. De aki úgy gondolja, hogy nála mostohább körülmények vannak, télre takarja a hagymákat.

dscn5757

Hosszan virágzik, illatos és vonzza a pillangókat is. Macskák, kutyák számára viszont mérgező, vigyázzunk hogy házi kedvenceink ne rágcsálják meg a lehulló magjait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Rating*