Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2019 / Január kinn és benn

Január kinn és benn

Január utolsó napja van, ez a hónap több növény virágzását is hozta, fittyet hányva arra, hogy tél van. Tavaly 1 hónappal később mutattam az Illatos Tündércserjét, de mivel nem voltak igazán nagy hidegek idén még, mostmár teljes virágzásban van. Csodálatos télen nyíló bokrom, finom édes illata miatt is nagyon szeretem.

 

 

 

Benn a teleltetőben a Solandra maxima is el kezdett virágozni. Egyenlőre csak egyetlen virág nyílt még rajta, de van több bimbó is, így nem fogok sokáig virág nélkül maradni. Hatalmas, illatos virágai mindig elvarázsolnak, kár hogy nagyon hamar elvirágzik.

 

 

 

Aeschynanthus “Mona Lisa” kicsit hisztisebb növény a többi aeschynanthus képest. 2 éve nevelgetem kis hajtásról, sokkal lassabban is nő mint a többi fajta, és most látom először a virágait. Talán közrejátszik a virágzásban, hogy a teleltetőben közel van a növénylámpához, így erős fényben van egész nap.

 

 

Nem hiába hívják szájvirágnak, hiszen valóban olyan mint egy száj, apró fehér fogakkal 🙂

 

 

A tillandsia gyűjteményem több darabja is virágba borul hamarosan. Az egyik ionanthámon véletlenül vettem észre a virágokat, több sorban vannak az akasztós növények a drótokon és a hátsó sorban pont úgy fordult, hogy nem lehetett látni minden irányból. De szerencsére felfedeztem. Nagyon bosszantott volna ha később veszem észre, hogy elvirágzott…

 

 

Az elkövetkező napokra melegedést mutatnak, így elképzelhető, hogy a hunyorok elkezdenek nyílni. Nagyon sok a bimbó már, a 2 éve vetett magoncaim nagyja is megmutatja majd magát. Nagyon várom már.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x