Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2019 / Orchidea kiállítás 2019 tavasz

Orchidea kiállítás 2019 tavasz

Ma nyílt meg a Budapesten a Vajdahunyad várában a 2019. évi tavaszi Orchidea kiállítás. Mindig első nap szoktunk menni, mivel hétköznap, kevesebben szoktak menni, valamint még ilyenkor nem vásárolnak fel mindent és elsőként tudunk csemegézni az eladandó növények között. Most viszont iszonyatosan nagy kígyózó sor fogadott mire odaértünk, de szerencsénk volt, mert egyik kedves kiállító meghívásával jutottunk be, így nem kellett a sort végig állnunk. Benn is rengetegen voltak, sorokban mentünk végig a kiállításon. Szeretek menni mindig, mert nagyon szép orcideák és tillandsiák vannak kiállítva. Jegyzeteltem pár orchidea fajtát ami megtetszett, majd utánuk olvasok és ha úgy döntök, megpróbálom majd beszerezni őket. Természetesen nem jöttem haza üres kézzel, de nem is lehet, mert rengeteg növényt árulnak, olcsóbb és drágább árfekvésben, így mindenki találhat kedvére való növényt.

 

 

2 Cryptanthus, Ornithogalum caudatum, Catopsis floribunda, Tillandsia circinnatoides, Tillandsia pruinosa és 2 féle Tillandsia capillaris. Ezek a szépségek jöttek velem haza.

 

 

 

A 2 Cryptanthust fel is kötöztem a kedvenc mohás ágamra. Lassan megtelik és akkor bajban leszek, mert újabb ültetési helyet kell keresnem a növekvő növénygyűjteményemnek 🙂

 

Készítettem pár fotót a kiállításról, itt láthatóak.

 

Minden kiállításon sikerül beleszeretnem egy növénybe, amit muszáj beszereznem. Az idei nagy imádat ez a kis különlegesség.

 

 

Racinaea crispa. Annyira bizarr, hogy már gyönyörű! Úton is van már a kiszemelt példány 🙂

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x