Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2019 / Billbergia nutans

Billbergia nutans

A Billberia nutans a broméliákon belül az ananászokhoz tartozik. Elég ismert növény, ezt köszönheti annak, hogy nem egy igényes növény, könnyen tartható.

 

 

Nevét Gustaf Johan Billberg (1772-1844) svéd ügyvéd, botanikus, zoológus után kapta, a nutans azt jelenti: bólogat, ami növény virágzatára utal. Brazíliából, Paraguayból és Uruguayból származik, de megtalálható Mexikóban és Közép-Amerikában, Ecuadorban, Peruban és Argentínában. Sziklákon, fákon nő, de több helyen kertekbe is ültetik. Nálunk nem télálló, mi csak cserépben, vagy felkötözve nevelhetjük.

 

 

Virágzáskor magasra felhelyezve lehet igazán élvezni a látványát, hiszen virágai lecsüngenek, sokszor mélyebbre mint maga a növény.

 

 

Az 1930-as években nagyon népszerű karácsonyi növény volt, mivel előfordul, hogy karácsonykor már láthatjuk a virágzását, de inkább január és április között, évente egyszer szokott nyílni. Virágzata ha mozgatjuk, csöpögős nektárt bocsát ki, ezért nevezik ezt a növényt ” királyné könnyeknek” is.

 

 

Nálam tavasztól őszig a kertben félárnyékos helyre van kihelyezve, mert a teljes napon megégnek levelei. Ősztől tavaszig pedig világos, kb. 15 fokos helyen pihen a többi növényemmel együtt. Aki szereti a broméliákat, ilyet feltétlen szerezzen be, mert nagyon könnyen tartható és nagyon különleges mikor virágzik.

Beszerzés: Ismerőstől

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x