Ahogy beköszöntött a szeptember, egyből hidegebbek lettek az éjszakák. A kis hibiszkusz csemetéim azonnal ledobálták a bimbókat, így beköltöztettem őket. De van pár növény ami fáradhatatlanul virágzik. Ilyen pl. a nagy abutilon fácskám.

 

 

 

Idén vettem tavasszal a Lidlben abutilon magokat amiből 2 maradt meg. Az első rózsaszín lett. A 2 kép különbözú napszakban készült ezért kicsit másabb a fotón a virágszín.

 

 

A Juanulloám sosem hozott ennyi bimbót. Most viszont nagyon meglódult.

 

 

2011-ben gyönyörű hibiscus gyüjteményem volt, azután rájuk untam és túladtam rajtuk. Eltelt pár év és a hiányuk felerősödött. Így újra belefogtam a gyüjtésükbe. Pár darab már hozta az első virágját, úgyhogy újra élvezhetem a látványukat.

 

 

Hibiscus adonicus pearl

 

 

Hibiscus Mr. President

 

 

Hibiscus sprinkle rain

 

 

Hibiscus archerii

Tavaly ültettem sárga bauhineát magról és egy valahogy nem akart megnőni. Ugyanolyan ellátásban részesült pedig mint a többiek, akik már szépen megnőttek. De valahogy így is formás apró fácska külseje lett, így kiszedtem a cserépből és beültettem egy bonsai tálkába. Megpróbálok egy bonsai fácskát nevelni belőle. Biztos nem tökéletes, aki ért hozzá, az láthatja hogy pancser vagyok a témához egyenlőre, de ígérem fejlődök majd.

 

Talán ez is tetszene

Megszakítás