Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2018 / Csodálni való hoyák

Csodálni való hoyák

Mikor évekkel ezelőtt gyűjtöttem a hoyákat, akkor akárhogyan is erőlködtem, nem nagyon virágoztak. Lehet persze, hogy nem olyan fajtáim voltak, amik már fiatal korukban is virágot hoznak.

 

 

Most megint beszereztem párat, de most már tudok határt szabni és nem kell a világ összes fajtája, így csak pár fajtát vettem, amik valamiért megtetszettek. Úgy látom, hogy most ösztönösen jól választottam, mert olyanokat sikerült nevelgetnem, amik már fiatal korukban sem sajnálnak virágot hozni.

 

 

 

A virágaik nem túl nagyok, de annál szebbek. Művészi szépséggel rendelkeznek, mintha viaszból lennének, ( hiszen innen a viaszvirág kifejezés is) és annyira szépen tudta megalkotni az anyatermészet őket, hogy szinükben és formájukban is kiérdemlik a tökéletes jelzőt.

 

 

A kisebb virágú a Davidcummingii és a másik, a sötét bordó pedig a China beans. Gyenge illatuk is van, főleg este, az egyik kicsit karamell illatú, a másik pedig gyengén mézillatú. Nagyon tetszenek. Akárhányszor elmegyek mellettük, a kezembe veszem őket és megcsodálom a virágokat.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x