Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2013 / Indul a teleltetés-2013

Indul a teleltetés-2013

Már hetek óta pakolászok befelé és bizony a hely kicsinek bizonyul, de nagyjából azt mondhatom kész vagyok.

Nagy tortúra ez a tavaszi kipakolás és őszi bepakolás. Egyre nehezebben boldogulok vele. De mit tegyünk, ha kedvenc növényeink nem vészelik át a telet a szabadban…

 

Egy két orchidea amik a melegházban töltötték a nyarat bimbósodik, úgyhogy nagyon boldog vagyok.  Viszont mikor beköltöznek minden virág elkezdi potyogtatni a leveleit és tart egy darabig a klimatizálódás. De aztán szépen összeszedik magukat idővel.

Sajnos veszteségként felírhatom a Streptocarpus állományom felét és pár episciát is. Viszont az orchideáimmal nagyon elégedett vagyok, szépen lassan beletanulok a tartásukba.

Remélem még fogok tudni mutatni virágzó növényeket még a télen, felveszem a harcot mostantól a gyapjas és üvegházi molytetvekkel amikkel minden évben harcolok… Szóval nem lesz eseménytelen az ősztől tavaszig az elkövetkező időszak sem.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x