Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2012 / Hoya linearis és retusa

Hoya linearis és retusa

Minden évben valami új növénybe szeretek bele és kezdem gyűjtögetni a fajtáit. Most is így jártam és nyár közepe óta vásárolom és csereberélem a különböző hoyákat. Próbáltam olyanokat beszerezni, amik nem csak a virágzásuk ideje alatt csodálhatók, hanem a megjelenésük sem mindennapos. Ilyen többek között a Hoya retusa és a lienearis fajta is. Mindkettő most virágzik nálam.

 

h01

A Hoya linearis szereti ha este hűvösebb hőmérsékleten tartjuk, így a teleltetőben a tető ablak alá akasztottam. Úgy látom jól érzi magát nálam, így nem is akarok változtatni a helyén.

 h2

A Hoya retusával több bajom volt. Németországból érkezett hozzám, szép állapotban. Carinától vásároltam őket a http://www.blatt-kakteen.de/ oldalról. Először az előszobám ablakába akasztottam, de azt vettem észre rajta, mintha napról napra jobban fonnyadnának a levelei. Kivittem a teleltetőbe és jó világos helyre akasztottam az ablak közelébe. Sokat párásítottam és mintha most már kezdene magához térni. Sajnos egyenlőre újabb hajtást még nem hozott, de azt hiszem hogy most ez az egy virág megjelent rajta, még sincs olyan nagy baj.

 

A növényem beszerzési helye: Carina Redlin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Rating*