Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2018 / Aristolochia macrophylla ( durior )

Aristolochia macrophylla ( durior )

Talán már 7-8 éve itt fut az előszoba ablakok között ez a pipavirág, de még sosem láttam a virágait. Tegnap jött Édesanyám és neki mutattam, hogy olyan szépen fut ez a növény, de sosem virágzott még és ő vette észre hogy elbújva a levelek között tele van bimbóval. Ha nem jött volna, idén is kihagytam volna a virágzását 🙂

 

 

Származását tekintve Észak-Amerika az otthona, de már az 1700-as évek végén elkezdték Európában is terjeszteni. Hazánkban teljesen télálló. Nálam nagyon védett helyen él egy nagy agyag cserépben. Napon és árnyékosabb részeken is megél, nagyon gyorsan fut és gyorsan lehet vele árnyékossá tenni a pergolákat. Én a házon futó vezetékeket takarom vele, de sosem arra akar futni ahova szeretném, így vezetnem kell a hajtásait. A szárazságot nem szereti, és a nagy meleget sem, nálam tavaly nyáron a nagy melegekben szinte teljesen lehullatta a leveleit. Pedig olyan helyen él, ahova csak reggel 10 óráig süt a nap, így nincs folyamatosan az égető napsugarak alatt. Késő tavasszal hozza kb. 3 cm es virágait, amik a nagy szív alakú levelek mögött sokszor alig észrevehetőek. De mostmár én is tudom, hogy figyelni kell és a jövőben is megcsodálom majd őket, mert nagyon jópofák. A virágoknak nagyon gyenge “illatuk” van, amiket nem mondanék igazán kellemesnek.

 

 

 

Beszerzés: Tündérkertje webáruház

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x