Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2016 / Új primuláim

Új primuláim

Régebben nem igazán szerettem a primulákat. De miután elkezdtem utána nézni különlegesebb fajtáinak is, mostanra megkedveltem. Ilyenkor tavasszal elárasztják az üzleteket a hagyományos primulákkal, de kicsi virágboltokban lehet találni egy egy új nemesítést is. Én is beszereztem a napokban egy pár cserép szépséget.

dscn8904

Erre a két növényre ha rápillantunk, nem is gondolnánk, hogy primula. Esetleg a levelei árulják el róla egyedül. Virágai a rózsára hasonlítanak, nagyon szép tömöttek. Állítólag ez egy idei újdonság. Figyelni fogom, hátha sikerül újabb színekben is beszereznem belőle.

dscn8906a

Az első két képen szereplő növény alacsony, gömbölyű kis bokros habitusú. Ezek az utóbbiak pedig hosszú száron hozzák aránylag nagy virágaikat.

dscn8912a

Az utolsó képen levőt Szandra lányomtól kaptam. Fajtáját tekintve ez a Primula Gold Lace. Ez a fajta a Victoriánus korszakban nagy divatnak örvendett, sok kertben előszeretettel ültették. Mára valahogy eltűnt, pedig apró szépséges virágaival igazi dísze a kertnek, azt hiszem most is sokan vásárolnák. Szóval érdemes körül nézni a kiskereskedésekben, ha primulát szeretnénk vásárolni, mert ahogy az én példám is mutatja, gyöngyszemekre lehet bukkanni.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x