Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2016 / Érdemes a leveleket is figyelni

Érdemes a leveleket is figyelni

Úgy gondoltam, ne csak mindig virágzó növényeket mutassak, most mutatok pár növényt aminek szép a levélzete. A kutyatejfélék mindig nagyon tetszettek, de csak képeket nézegettem róluk. Tavaly szereztem be az első példányomat ami nagy kedvencemmé vált. Ez az Euphorbia Ascot Rainbow. Télen is megtartja csodás színeit és már alakulnak rajta érdekes virágai.

dscn9075a

A nefelejcseket mindenki kedveli, kedves színfoltjai tavaszi kertjeinknek. De kevesebben tudják, hogy léteznek szebb levelű fajtái, mint ez a Brunnera macrophylla Sea Heart. Még most kezd kihajtani, szép nagy leveleket növeszt és őszig megmarad leveleinek ezüst-fehér színe.

dscn8242

Mutatok még egy szépséges Euphorbiát, ami lassacskán szintén virágba fog borulni. Ennek a neve: Euphorbia Amygdaloides ‘Purpurea’

dscn9078a

Japán juhart nálam a talaj rossz össze tétele miatt csak cserépben lehet tartani. Most kezdtem el gyűjtögetni őket és azt tervezem, hogy nem hagyományos, hanem nagyobb bonsai növényeket szeretnék belőlük nevelni. Próbálok olyan fajtákat válogatni, hogy levél színeik változóak legyenek és egész évben csodálhassam őket. Ami először kezdett el hajtani, a képen levő Acer Palmatum Katsura. Ennek a fajtának tavasszal a levélzete narancsszínű, rózsaszínes beütéssel. A tavasz előrehaladtával színe élénkzöldre vált és ősszel ismét fényes narancssárga színre vált. Lassan növő juhar féle.

28a

A Hortenziákból elég sokat szintén cserépben nevelek. Egyik kedvencem a tölgy levelű Hydrangea quercifolia sikes dwarf. Ez egy bugás virágzatú fajta, kedvelem benne,hogy változtatja a levelei színét. Most szürkés zöld leveleket hoz, amik nyáron zöldek és ősszel vörösre színeződnek. Télen is sok levelet megtart, látni a képemen is, hogy most is van a tavalyi színes levelekből is a bokron.

dscn9080a

Igyekszem minél több színes levelű növényt ültetni. Mindegy hogy csak időlegesen, vagy egész évben tartják leveleik színességét. Akkor is mutatósak, amikor éppen nem  virágoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Rating*