Idén nagyon sokat metszettem le a vadcitromból, mert tövises ágai  tavaly hatalmasra nőttek. Így most idén tavasszal kicsit gyengébben virágzik, mint az elmúlt években. A primulák továbbra is nyílnak szépen.

dscn9134a

dscn9135a

Kedvencem, a Primula auricula, amiből annak idején színkeveréket vásároltam, de sajnos csak 1 színnek a 2 árnyalata lelhető fel bennük. Próbálkoztam tavaly magvetésekkel, de sajnos hasztalanul. De nem adom fel, szeretnék szép gyűjteményt összehozni belőlük.

dscn9139a

Nefelejcsből rengeteg van a kertünkben. Hagyom, hogy elvesse minden évben magjait, így egyre nagyobb területen csodálhatom ebben az időszakban. Sok helyen volt ültetve közéjük boglárka is, de sajnos kihalt az idők folyamán, amit sürgősen orvosolnom kell.

dscn9132a

Azért van sok virág az ágyásban, kankalinok, hunyorok is.

dscn9136a

dscn9138a

Az előző bejegyzésben bemutatott Euphorbiák is virágozni kezdenek. Különleges virágzataikkal, igazi díszei a kertnek.

dscn9141a

A Clematisok is a kedvenceim közé tartoznak. Főként a csüngő virágú fajtákat kedvelem. Minden évben próbálok legalább 1 új fajtát beszerezni.  Ez a szellem formájú az alpina Brought Bride nagy kedvencem. Elsőként nyílik, aztán év közben is van néha rajta virág.

dscn9150a

Ez a szép lilás színű Clematis, az Alpina Helsinborg. Tavaly ültettem, idén nyílik először. örülök, hogy ez is a tavaszi virágaim sorát bővíti. Szeretném elérni, hogy az év minden szakaszában legyen nyíló Clematisom.

Talán ez is tetszene

Megszakítás