Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is.

Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is.

A kertünk nem túl nagy és van benne egy akác, egy dió és egy fűz és egy ecetfa is. Nagyon szerettem volna már régóta gyümölcsfákat is, de sajnos nincs hely nekik. Ezért tettem le a voksomat a törpe és az oszlopos gyümölcsfák mellett. Tavaly ősszel születésnapomra, meg is lepett a családom egy ballerina őszibarack és egy Maypole oszlopos almafával. A telet cserépben a talajba lesüllyesztve vészelték át, de most tavasszal úgy döntöttem, hogy kiültetem őket és így is történt. Virágba is borult mindkettő, előbb a barack, majd most az alma is. Csodásan néznek ki. Remélem legalább egy gyümölcsöt is fognak már érlelni nekem idén. Ezek a gyümölcsfák cserépben és szépen megélnek akár egy balkonon is, úgyhogy akinek csak egy nagy erkélye van, neki is jó választás.

 

Itt a picuri barackfám, sok sok virággal.

 

 

Itt pedig a Maypole almafa

 

Ezek után csak azt érzem, hogy szeretnék még többet belőlük.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés