Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Deinanthe bifida

Deinanthe bifida

Ez lágyszárú évelő, őshonos Japánban, nyugati Kanto régióban (Honshu) és a Shikoku szigetek Kyushu településén, meglehetősen nedves helyeken és friss hegyi régióiban.

A neve: Deinanthe bifida, japán neve: ginbaisou. A hortenziafélék  családjába tartozik. Vörös listás növény, természetes élőhelyén a kihalás veszélye fenyegeti. Van egy hasonló rokona is , a Deinanthe caerulea, de annak az őshazája, Kína.

Carl Johann Maximowicz orosz botanikus írt róla először 1863-ban.

A legjobb, tőzeges, termékeny, jó vízelvezetésű talajban nevelni. Félárnyékos, árnyékos helyre ültessük, ahol nem perzseli meg a  nyári nap sugara a leveleit.

Én a kerti csap mögé ültettem, ahol sokat engedjük a vizet és szinte mindig nedves valamelyest a talaj. Nagy talajcserét nem végeztem, csak egy nagyobb gödröt ástam amiben a talajt bekevertem tőzeggel és apró kaviccsal hogy jó legyen  a talaj vízelvezetése.  Jól érzi nálam magát és már virágzik is. Virágai nem túl nagyok, de nagyon szépek! Ebben a melegben sajnos elég hamar elnyílik.  Ahol jól érzi magát, ott szépen elterjed rizómáival.

Remélem nálam is megmarad, túléli majd a telet és évekig élvezhetem a látványát.

 

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés