Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Trachelospermum jasminoides Star of Toscana

Trachelospermum jasminoides Star of Toscana

Tartása megegyezik a hagyományos fehér csillagjázminéval. Erőteljes kúszónövény, napos meleg helyre. Szép krémsárga csillag alakú intenzív illatú virágait egész nyáron hozza.  Nagyon szeretem, már 5-6 éve vettem, azóta minden évben gyönyörűen virágzik. Szereti a jó vízelvezetésű tápdús talajt. Hogy valóban egész nyáron virágozzon, nem árt tápanyagot adni neki hetente, vagy hosszú hatóidejű trágyát keverni a földjébe. Az  első fagyok után be szoktam vinni a fűtetlen üvegházba, ahol kicsit takarom a földjét. A teleltetés alatt csak ritkán kell öntözni, jobban szereti ha kicsit ” elhanyagoljuk” és inkább szárazabb mint nedves legyen a földje.  Lombját télen sem hullatja le, azt vettem észre hogy inkább májusban amikor elkezdi az új hajtásait hozni, akkor kezdenek vörösödni a régi levelei, amik hamarosan le is potyognak, de kopasz sosem lesz a bokor. A teleltetés után mindig jól visszavágom az oldal ágait, mert a virágait mindig az új hajtásokon hozza.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés