Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2015 / Persicaria orientalis " Kiss Me Over The Garden Gate "

Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “

A nyár végén nem nagyon blogoltam és úgy gondoltam most, hogy megmutatom ezt az egyik kedvenc nyári növényemet. Amerikában él egy kedves hölgy akivel az ebayen ismerkedtem meg pár éve, Tőle szoktam minden évben beszerezni növény magokat.

dscn7395

Ezt a keserűfű fajtát, magyarra fordítva így is nevezik:” Csókolj meg a kertkapu alatt”. Régi kertek növénye, a kerítés mellé ültették sokan. Aztán valahogy eltűnt, ami nagy kár mert szerintem nagyon mutatós növény, erős színével és apró gyöngyökből álló virágbugáival.

dscn7396

Egynyári növény, a napos helyet szereti, ha tetszik a helye, nagyon magasra is megnő. Visszahajló ágaival valóban egy kaput formáz. Felesleges minden évben újra ültetni, mert elszórt magvaival újra veti magát minden évben. Ha magról ültetjük, magvainak hideg hatásra szükségük van a keléshez. Csak javasolni tudom mindenkinek!

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x