Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2018 / Hogy mik vannak?

Hogy mik vannak?

A kis szobai floráriumomba, ( mint írtam már róla, a nyár végén) , a biatorbágyi erdőből hoztam mohás fakérget. Ezzel együtt egy kis élet is betelepült a dobozomba, mert hol egy kis csiga, hol egy nagy szúnyog kelt ki és nőtt már barna gomba is. De most egy igazán szép hófehér csillogós mini gombafajta jelent meg.  Felraktam a facebookra és ott megosztották a gombahatározós csoportba, akik megkértek, hogy fotózzam időnként, mert ez még nagyon fiatal.  De első körben egy Mycena fajnak határozták meg. Én sosem foglalkoztam gombákkal, de ez az apró gomba nagyon tetszik.

1. nap

2. nap

Mostanra kicsit vékonyodott a szára , a kalapja is csúcsosodott és kalapja legteteje nagyon halványan de szürkésbarna árnyalatra váltott.

 

3.nap

4. nap

És micsoda változás! Végre kiteljesedett!

Be is azonosították, így kiderült a neve:

Leucocoprinus cepistipes, azaz  hagymatönkű bordás őzlábgomba. Izgalmas volt megfigyelni a növekedését. Főleg éjjel fejlődött, napközben nem nagyon vettem észre rajta változást.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés