Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2016 / Clematis Alpina

Clematis Alpina

dscn9163s

 Clematis Alpina Brought Bride

 

Az első virágzó Clematisaim az évben, a Clematis Alpinák. Egyenlőre csak 2 fajtám van belőle, de annyira megszerettem őket, hogy azt hiszem még pár fajtával fog gyarapodni a gyűjteményem.

Mit is kell tudni az Alpina fajtákról?

A legkorábban, április, májusban virágzó fajta. Nyáron, vagy nyár végén lehet számítani újabb virágzásra. Nálam a fehéren, tavaly többször is nyílott virág a nyár folyamán. Az Alpina Clematisok nemcsak az Alpokból, hanem Észak és Kelet-Európából, valamint Japánból és Észak-Amerikából is erednek.  Ültethetjük napra, félárnyékba, árnyékba, jól tolerál minden helyet. A szárazságot is bírja. Előnyös számára ha nem felfele, hanem vízszintes irányba vezetjük. Pl. kerítésekre is futtathatjuk.  Metszését tekintve az 1. csoportba soroljuk, ami azt jelenti, hogy nem tavasszal metszük, mert akkor levágnánk a bimbókat hozó ágait. Hanem virágzás után május-júniusban, a virágzás után. Ilyenkor a levágott ágakat megpróbálhatjuk kigyökereztetni is. Főként bújtással gyökerezik jól.

dscn9161s

Clematis Alpina Helsinborg

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x