Nagyon régen jelentkeztem, túl sok weboldalt szerkesztek, dolgozom és kertészkedem, de tudom ez nem mentség. Igyekezni fogok visszamenőleg is feltenni pár cikket olyan növényekről, amiket nagyon illő lett volna megmutatnom. Itt az új esztendő és a virágok már produkálják magukat, tavaszig még több orchidea nyílásról tudok majd beszámolni.

dscn7597

Pont karácsonyra nyílt ki a Stanhopea insignis. Mivel gyengébbek a fényviszonyok, most sokkal halványabb virágai lettek, amik ahogy virágzik el, azért egyre sötétebbek lesznek. De meg sem közelíti  a nyár végi virágzáskor mutatott élénk színeit. 6 bimbó is  volt rajta, de elügyetlenkedve túllocsoltam és 3 bimbó lepotyogott.

Most pedig sorban mutatom milyen orchideáim örvendeztetnek meg a közel jövőben virágzással majd.

dscn7620

A Phalaenopsis schilleriana x stuartiana egy kész csoda, mert mikor behoztam ősszel a teleltetőbe elejtettem és az akkor növekvő virágszára letört. Utána átültettem és most 3 virágszárat is elkezdett növeszteni.

dscn7622

Erről a kis phalaenopsisról annyit tudok, hogy magról van ültetve és egy elsődleges hibrid lesz belőle. Úgyhogy ő egy nagy titok egyenlőre.

dscn7624

A Jumellea arachnanthe már virágzott előző tulajdonosánál, de nálam most fog először. Most kezdenek mindkét oldalán előbújni a virágszárak.

 

dscn7593

A Baptistonia Silvana augusztusban érkezett Bulgáriából hozzám és szépen elkezdett növekedni Az pedig hogy most virágozni is fog, csak hab a tortán!  Elhatároztam, hogy gyűjteni fogom ezt  a fajtát, mert nagyon tetszenek.

 

dscn7631

A végére hagytam az egyik igazi kedvencemet, a Baptistonia Echinatat, ami jelenleg 5 virágszárral büszkélkedik. Nagyon várom már,hogy nyíljon, csodás virágözönben reménykedem.

Azt hiszem itt abbahagyom, nem mutattam meg mindent, amik kimaradtak, legyenek meglepetések. Mindenkinek kívánok legalább ilyen szép év kezdést.

Talán ez is tetszene

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás