Homepage / 2015 / Indul az új esztendő
Begonia Soli-mutata Kis floráriumom Most is van virágzó Beköltözés Sinningia SRG Nuit Blanche Primulina (Chirita) Chastity Gladiolus Murielae más néven Acidanthera Caladium Alsobia Chiappas Gloxinella lindeniana Clerodendrum Incisum Sinningia Prudence Risley 2017. Június 15. Deinanthe bifida Trachelospermum jasminoides Star of Toscana Angol rózsa Campanula punctata ‘Silver Bells’ Solanum Laxum Album, Jasminoides Leptospermum scoparium Apple Blossom Harangláb Félárnyékos virágládám Nincs tavasz bignonia virágzás nélkül Buxus helyett Havas szerda Nefelejcs Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is. Végre igazán tavasz van Echeveriás beültetés Lonicera Elisae Mostmár valóban tavaszodik. Meglepetés orchidea Chimonanthus praecox- Illatos tündércserje Már unom a telet Coelogyne flaccida Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton” Szeptember vége Új őszi kedvenceim Miltoniopsis Herralexander Clerodendrum paniculatum Alba Clematis magvetés Május 15 Imádom a tavaszt Clematis Alpina Újabb hunyorok Bignonia Capreolata Érdemes a leveleket is figyelni Isopyrum nipponicum vagy Dichocarpum nipponicum Brassavola nodosa Kora tavasz Februári virágok Új primuláim Baptistonia echinata és silvana Februári orchideák Helleborus Christmas Star Orchideáim Klematiszaim Tillandsiáim Helleborusaim Hortenziák Sövény előtti sarok Jumellea arachnanthe Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “ Indul az új esztendő Solandra maxima Allium Schubertinii Geranium phaeum Camassia leichtlinii Hyacinthoides hispanica Saruma Henryi Meteorológiai tavasz Smithiantha Little One Indul a teleltetés-2013 Alsobia cygnet Hoya meliflua ssp. meliflua Thevetia peruviana-Perui leander Scadoxus multiflorus-Vérvirág Hoya cv. Minibelle Július végi melegház Oxalis depressa Dranunculus Vulgaris 2013 Sandersonia aurantiaca Pünkösd vasárnap Daphne és társai Wisteria Új gyüjtemény Hoya linearis és retusa Hoya multiflora Eucharis

Indul az új esztendő

Nagyon régen jelentkeztem, túl sok weboldalt szerkesztek, dolgozom és kertészkedem, de tudom ez nem mentség. Igyekezni fogok visszamenőleg is feltenni pár cikket olyan növényekről, amiket nagyon illő lett volna megmutatnom. Itt az új esztendő és a virágok már produkálják magukat, tavaszig még több orchidea nyílásról tudok majd beszámolni.

dscn7597

Pont karácsonyra nyílt ki a Stanhopea insignis. Mivel gyengébbek a fényviszonyok, most sokkal halványabb virágai lettek, amik ahogy virágzik el, azért egyre sötétebbek lesznek. De meg sem közelíti  a nyár végi virágzáskor mutatott élénk színeit. 6 bimbó is  volt rajta, de elügyetlenkedve túllocsoltam és 3 bimbó lepotyogott.

Most pedig sorban mutatom milyen orchideáim örvendeztetnek meg a közel jövőben virágzással majd.

dscn7620

A Phalaenopsis schilleriana x stuartiana egy kész csoda, mert mikor behoztam ősszel a teleltetőbe elejtettem és az akkor növekvő virágszára letört. Utána átültettem és most 3 virágszárat is elkezdett növeszteni.

dscn7622

Erről a kis phalaenopsisról annyit tudok, hogy magról van ültetve és egy elsődleges hibrid lesz belőle. Úgyhogy ő egy nagy titok egyenlőre.

dscn7624

A Jumellea arachnanthe már virágzott előző tulajdonosánál, de nálam most fog először. Most kezdenek mindkét oldalán előbújni a virágszárak.

 

dscn7593

A Baptistonia Silvana augusztusban érkezett Bulgáriából hozzám és szépen elkezdett növekedni Az pedig hogy most virágozni is fog, csak hab a tortán!  Elhatároztam, hogy gyűjteni fogom ezt  a fajtát, mert nagyon tetszenek.

 

dscn7631

A végére hagytam az egyik igazi kedvencemet, a Baptistonia Echinatat, ami jelenleg 5 virágszárral büszkélkedik. Nagyon várom már,hogy nyíljon, csodás virágözönben reménykedem.

Azt hiszem itt abbahagyom, nem mutattam meg mindent, amik kimaradtak, legyenek meglepetések. Mindenkinek kívánok legalább ilyen szép év kezdést.

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar
wpDiscuz