Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Echeveriás beültetés

Echeveriás beültetés

Pár napja a Gap Gardens oldalán találtam egy Succulens beültetést és beleszerettem.  Nem foglalkoztam még pozsgás növényekkel, de nagyon tetszenek főleg az Echeveriák, amik sok színben léteznek. Azt gondoltam, hogy ezekkel fogom beültetni. Találtam is a neten egy eladót, akitől vásároltam is egy párat. Ma meg is érkeztek és hozzá is láttam az összerakásnak.

Először nagyobb cserépdarabokkal kibéleltem a kovácsoltvas kosaramat. Utána belehelyeztem egy árnyékoló háló darabot, hogy ne hulljon ki a föld a réseknél.

 

Kevertem egy jó vízáteresztő talajt és megtöltöttem a kosarat. Beleszúrtam itt ott cserépdarabokat és 2 kisebb cserepet is.

Utána csak elhelyeztem az Echeveriákat és végül vöröses kaviccsal leszórtam. Íme a végeredmény. Egy hibája van, hogy nagyon súlyos.

 

A felhasznált Echeveriák a következők:

Echeveria purpusurum, Echeveria Ivory, Echeveria perle von Nürnberg, Echeveria affinis Black Prince, Echeveria setosa, Echeveria nodulosa Painted beauty, Echeveria Pulvicox, Echeveria setosa deminuta, Echeveria shaviana, Echeveria harmsii

1
Szólj hozzá!

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Viola Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Viola
Hozzászóló
Viola

Nagyon tetszik