Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Lonicera Elisae

Lonicera Elisae

Ezt a szép tavaszi cserje, nem egy régi nemesítés. Roy Lancaster Kínában, a Wudang hegységben talált rá és 1983-ban kezdte elterjeszteni Európában. Nagyon szeretem a kora tavaszi cserjéket, így örülök, hogy rátaláltam. Télálló -15 C fokot is kibír, így ki is lehet ültetni, vagy nagyobb cserépben is tarthatjuk.

 

Harang alakú virágai illatosak, elvirágzás után élénkpiros bogyóival is díszít. A leveli is mutatósak, tavasszal vöröses bolyhos hajtásokat hoz, utána erős sötétzöld levelei lesznek, amik ősszel mély vöröses gesztenyebarnára színeződnek. Tehát egész évben mutatós. Nem egy nagy méretű cserje, 1,5-2 méternél magasabbra nem nő. Ültethetjük szoliternek vagy más növényekkel is csoportosan. Mutatós ritka cserje, megérdemli, hogy sokan megismerjék.

 

Én tavaly vásároltam az Egyesült Királyságból egy tövet, ezen a tavaszon látom először a virágait. Ezt a hideg telet a fűtetlen üvegházban töltötte, de lehetséges, hogy megpróbálom majd virágzás után kiültetni a kertbe. Nagyon sok mindent tartok már cserepekben, nehézkes pakolásznom őket, amiknek nagyon különleges igényei nincsenek, azokat ki fogom mind ültetni idén.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés