A nyár elejét mindig nagyon szeretem. Ilyenkor már minden szárba szökken, szép zölddé és tarkává válik a kert, sok minden kivirágzik. A kertünk elején egy hosszú sövényt ültettünk, de nagyon unalmasnak találom ha csak egy fajta növény van egy szakaszon végig ültetve, ezért elkezdtem az egyik sarkot beültetni és most gondolkozom hogyan tovább. A kert jobb oldala napos rész, itt azok a növényeim vannak amik a legtöbb napfényre vágynak.

 

 

Itt él már lassan 20 éve a Musa basjoo banánfám is, ami a föld alatt már hatalmas telepet alkot. Alatta sásliliomok díszlenek meg pár évelő. és előttük cserepes növények. Ezen a részen alacsony buxus sövény volt elől a keret, de sajnos engem is elért tavaly nyáron a buxus vész és nagyon hamar kipusztultak. A kert további részén meg tudtam menteni, idén alacsonyra vágtam és időnként végig permetezem , nem várom meg hogy megtelepedjenek újra a buxus molyok.

 

 

Az egyik kedvenc évelőm, a szintén idős Acanthus bokrom, ami évről évre hatalmasabb és nagyon előkelő, nem lehet nem észre venni a kertben. A napos száraz helyet kedveli, így tökéletes a helye és szépen fejlődik.

 

 

A virágágyás elejére idén ültettem kétféle ezüstös levelű nefelejcset, az egyik látható a képen a cserepes növények között, A neve:  Brunnera macrophylla ‘Silver Heart’

 

 

Erre a részre szoktam tenni a cserepes pozsgásaimat, kövirózsáimat is, ők is szeretik ezt a meleg napos részt.

 

Talán ez is tetszene

Megszakítás