Homepage / 2015 / Sövény előtti sarok
Begonia Soli-mutata Kis floráriumom Most is van virágzó Beköltözés Sinningia SRG Nuit Blanche Primulina (Chirita) Chastity Gladiolus Murielae más néven Acidanthera Caladium Alsobia Chiappas Gloxinella lindeniana Clerodendrum Incisum Sinningia Prudence Risley 2017. Június 15. Deinanthe bifida Trachelospermum jasminoides Star of Toscana Angol rózsa Campanula punctata ‘Silver Bells’ Solanum Laxum Album, Jasminoides Leptospermum scoparium Apple Blossom Harangláb Félárnyékos virágládám Nincs tavasz bignonia virágzás nélkül Buxus helyett Havas szerda Nefelejcs Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is. Végre igazán tavasz van Echeveriás beültetés Lonicera Elisae Mostmár valóban tavaszodik. Meglepetés orchidea Chimonanthus praecox- Illatos tündércserje Már unom a telet Coelogyne flaccida Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton” Szeptember vége Új őszi kedvenceim Miltoniopsis Herralexander Clerodendrum paniculatum Alba Clematis magvetés Május 15 Imádom a tavaszt Clematis Alpina Újabb hunyorok Bignonia Capreolata Érdemes a leveleket is figyelni Isopyrum nipponicum vagy Dichocarpum nipponicum Brassavola nodosa Kora tavasz Februári virágok Új primuláim Baptistonia echinata és silvana Februári orchideák Helleborus Christmas Star Orchideáim Klematiszaim Tillandsiáim Helleborusaim Hortenziák Sövény előtti sarok Jumellea arachnanthe Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “ Indul az új esztendő Solandra maxima Allium Schubertinii Geranium phaeum Camassia leichtlinii Hyacinthoides hispanica Saruma Henryi Meteorológiai tavasz Smithiantha Little One Indul a teleltetés-2013 Alsobia cygnet Hoya meliflua ssp. meliflua Thevetia peruviana-Perui leander Scadoxus multiflorus-Vérvirág Hoya cv. Minibelle Július végi melegház Oxalis depressa Dranunculus Vulgaris 2013 Sandersonia aurantiaca Pünkösd vasárnap Daphne és társai Wisteria Új gyüjtemény Hoya linearis és retusa Hoya multiflora Eucharis

Sövény előtti sarok

A nyár elejét mindig nagyon szeretem. Ilyenkor már minden szárba szökken, szép zölddé és tarkává válik a kert, sok minden kivirágzik. A kertünk elején egy hosszú sövényt ültettünk, de nagyon unalmasnak találom ha csak egy fajta növény van egy szakaszon végig ültetve, ezért elkezdtem az egyik sarkot beültetni és most gondolkozom hogyan tovább. A kert jobb oldala napos rész, itt azok a növényeim vannak amik a legtöbb napfényre vágynak.

 

 

Itt él már lassan 20 éve a Musa basjoo banánfám is, ami a föld alatt már hatalmas telepet alkot. Alatta sásliliomok díszlenek meg pár évelő. és előttük cserepes növények. Ezen a részen alacsony buxus sövény volt elől a keret, de sajnos engem is elért tavaly nyáron a buxus vész és nagyon hamar kipusztultak. A kert további részén meg tudtam menteni, idén alacsonyra vágtam és időnként végig permetezem , nem várom meg hogy megtelepedjenek újra a buxus molyok.

 

 

Az egyik kedvenc évelőm, a szintén idős Acanthus bokrom, ami évről évre hatalmasabb és nagyon előkelő, nem lehet nem észre venni a kertben. A napos száraz helyet kedveli, így tökéletes a helye és szépen fejlődik.

 

 

A virágágyás elejére idén ültettem kétféle ezüstös levelű nefelejcset, az egyik látható a képen a cserepes növények között, A neve:  Brunnera macrophylla ‘Silver Heart’

 

 

Erre a részre szoktam tenni a cserepes pozsgásaimat, kövirózsáimat is, ők is szeretik ezt a meleg napos részt.

 

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar
wpDiscuz