Homepage / 2016 / Érdemes a leveleket is figyelni
A begoniákat is megkedveltem. Egy kis érdekesség Hardenbergia violacea alba Begonia Soli-mutata Kis floráriumom Most is van virágzó Beköltözés Sinningia SRG Nuit Blanche Primulina (Chirita) Chastity Gladiolus Murielae más néven Acidanthera Caladium Alsobia Chiappas Gloxinella lindeniana Clerodendrum Incisum Sinningia Prudence Risley 2017. Június 15. Deinanthe bifida Trachelospermum jasminoides Star of Toscana Angol rózsa Campanula punctata ‘Silver Bells’ Solanum Laxum Album, Jasminoides Leptospermum scoparium Apple Blossom Harangláb Félárnyékos virágládám Nincs tavasz bignonia virágzás nélkül Buxus helyett Havas szerda Nefelejcs Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is. Végre igazán tavasz van Echeveriás beültetés Lonicera Elisae Mostmár valóban tavaszodik. Meglepetés orchidea Chimonanthus praecox- Illatos tündércserje Már unom a telet Coelogyne flaccida Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton” Szeptember vége Új őszi kedvenceim Miltoniopsis Herralexander Clerodendrum paniculatum Alba Clematis magvetés Május 15 Imádom a tavaszt Clematis Alpina Újabb hunyorok Bignonia Capreolata Érdemes a leveleket is figyelni Isopyrum nipponicum vagy Dichocarpum nipponicum Brassavola nodosa Kora tavasz Februári virágok Új primuláim Baptistonia echinata és silvana Februári orchideák Helleborus Christmas Star Orchideáim Klematiszaim Tillandsiáim Helleborusaim Hortenziák Sövény előtti sarok Jumellea arachnanthe Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “ Indul az új esztendő Solandra maxima Allium Schubertinii Geranium phaeum Camassia leichtlinii Hyacinthoides hispanica Saruma Henryi Meteorológiai tavasz Smithiantha Little One Indul a teleltetés-2013 Alsobia cygnet Hoya meliflua ssp. meliflua Thevetia peruviana-Perui leander Scadoxus multiflorus-Vérvirág Hoya cv. Minibelle Július végi melegház Oxalis depressa Dranunculus Vulgaris 2013 Sandersonia aurantiaca Pünkösd vasárnap Daphne és társai Wisteria Új gyüjtemény Hoya linearis és retusa Hoya multiflora Eucharis

Érdemes a leveleket is figyelni

Úgy gondoltam, ne csak mindig virágzó növényeket mutassak, most mutatok pár növényt aminek szép a levélzete. A kutyatejfélék mindig nagyon tetszettek, de csak képeket nézegettem róluk. Tavaly szereztem be az első példányomat ami nagy kedvencemmé vált. Ez az Euphorbia Ascot Rainbow. Télen is megtartja csodás színeit és már alakulnak rajta érdekes virágai.

dscn9075a

A nefelejcseket mindenki kedveli, kedves színfoltjai tavaszi kertjeinknek. De kevesebben tudják, hogy léteznek szebb levelű fajtái, mint ez a Brunnera macrophylla Sea Heart. Még most kezd kihajtani, szép nagy leveleket növeszt és őszig megmarad leveleinek ezüst-fehér színe.

dscn8242

Mutatok még egy szépséges Euphorbiát, ami lassacskán szintén virágba fog borulni. Ennek a neve: Euphorbia Amygdaloides ‘Purpurea’

dscn9078a

Japán juhart nálam a talaj rossz össze tétele miatt csak cserépben lehet tartani. Most kezdtem el gyűjtögetni őket és azt tervezem, hogy nem hagyományos, hanem nagyobb bonsai növényeket szeretnék belőlük nevelni. Próbálok olyan fajtákat válogatni, hogy levél színeik változóak legyenek és egész évben csodálhassam őket. Ami először kezdett el hajtani, a képen levő Acer Palmatum Katsura. Ennek a fajtának tavasszal a levélzete narancsszínű, rózsaszínes beütéssel. A tavasz előrehaladtával színe élénkzöldre vált és ősszel ismét fényes narancssárga színre vált. Lassan növő juhar féle.

28a

A Hortenziákból elég sokat szintén cserépben nevelek. Egyik kedvencem a tölgy levelű Hydrangea quercifolia sikes dwarf. Ez egy bugás virágzatú fajta, kedvelem benne,hogy változtatja a levelei színét. Most szürkés zöld leveleket hoz, amik nyáron zöldek és ősszel vörösre színeződnek. Télen is sok levelet megtart, látni a képemen is, hogy most is van a tavalyi színes levelekből is a bokron.

dscn9080a

Igyekszem minél több színes levelű növényt ültetni. Mindegy hogy csak időlegesen, vagy egész évben tartják leveleik színességét. Akkor is mutatósak, amikor éppen nem  virágoznak.

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar