Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2016 / Februári virágok

Februári virágok

Hiába vannak hűvös napok még, a kert úgy döntött ébredezni kezd. A téli jázmin pár nap alatt teljes virágba borult. Nagyon szeretem. Csodaszép ebben az időszakban.A jázmin virágzásával egy időben kezdenek nyílni a Helleborusaim. Imádom őket egytől egyig. Minden évben új fajtákkal bővítem a gyűjteményemet.

magonc

Idén ez a szép magonc volt az első nyíló. És szépen követik a többiek is.

12697065_1124532694223742_735981226277634746_o

Oda vagyok értük!

dscn8930a

A hétvégén szép volt az idő. Tavaly ültettem Amerikából kapott különlegesebb Harangláb magokat. Cserepekben teleltek át a kertben és most ültettem ki őket.

dscn8949a

A Japán növények az új kedvenceim. Ébredezik a kertben az Anemonopsis Macrophylla. Idáig cserépben nevelgettem, de most már a kertben növekszik. Muszáj vagyok kavicsot szórni az értékesebb növényeim köré, hogy megvédjem a cicáktól.

dscn8913a

Aminek nagyon örülök, hogy bimbózik az Isopyrum nipponicum. Még sosem láttam virágzó példányt, úgyhogy ez most nagy öröm nekem. Feltétlen mutatni fogom teljes nyílásban is.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés