Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2016 / Kora tavasz

Kora tavasz

Nagyon szalad az idő. Valahogy mostanában sokkal gyorsabban mint évekkel ezelőtt. Legalábbis nagyon úgy tűnik. Most már egyre több virág nyílik, éled a kert, az orchideáim is ébredeznek, érzik hogy hosszabbak a nappalok és több napsütésben van már részük.

dscn9031a

Elsők között nyílik a Berki szellőrózsa, amit még pár éve Édesanyámék börzsönyi telkéről hoztam.

A Helleborusaim is  sorban megmutatják magukat.

Ők idei újdonságok:

Helleborus yellow red spots

yellow-red-spots

Helleborus Winter Moonbeam

winter-moonb

  A Camelliákat is gyűjtögetem. Nagyon kedvelem őket téli és korai virágzásuk miatt. Nagyon sok fajtájuk van, úgyhogy minden évben lesz újabb darab a gyűjteményemben. Savanyú talajban fejlődnek igazán szépen, ezért egyiket sem ültetem ki, nálam a Camelliák és a Hortenziák is mind cserépben vannak. Minden évben egy kicsit nagyobb cserepet kapnak. Télen a fűtetlen üvegházban tartom őket.

dscn9013a

Ami most elsőként nyílik tavasszal, ez a Camellia x williamsi Golden Spangles. A virágja világító rózsaszínű és ami még különlegessége, hogy levelei sárgán csíkozottak. Igazi szépség.

 

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés