Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Meglepetés orchidea

Meglepetés orchidea

Nem messze lakom a talán legismertebb magyar kertészet  legnagyobb áruházától, ahova akárhányszor benézek, mindig van menteni való növény. Sosem térek haza üres kézzel. Volt, hogy mosolyra húzódott a pénztáros szája mikor meglátta mennyi hervadt növény van a kosaramban, pedig semmi bajuk nem volt, csak egy alapos öntözésre vártak szegény növények. Hát egy ilyen kiruccanás alkalmával került hozzám egy törpe Phalaenopsis orchidea is. Nagyon megtetszett, mert az idősödő levelei szélén halvány sárga csík fut. Hazajött velem és itthon felkötöztem egy fakéregre jó sok Sphagnum mohával és úgy látom, hogy nagyon tetszik neki így éldegélni. Nyár végén vettem és most végre kivirágzott.  Egyenlőre nem tudtam még beazonosítani, de nagyon tetszik.  Különben is szeretem a fehér virágokat, örülök, hogy nem rózsaszín virágot nyitott. Ahogy nyílik jobban, teszek fel majd még ide fotókat róla amíg minden bimbója ki nem nyílik.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés