Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2016 / Helleborus Christmas Star

Helleborus Christmas Star

Az év első nyíló Helleborusa a Christmas Star névre hallgat. Közel lakom az ország legnagyobb kertészeti áruházához és sokszor lenézek oda, hogy mentsek azokból a növényekből amiket már leselejteztek. Ez a szép Helleborus is így került hozzám kiszáradt,kókadt állapotban. Viszont meghálálja hogy megmentettem, mert elég sok bimbót nevel. Első virágait már ki is nyitotta. Hófehér virágai közepe zöld és szépen mutatnak a porzók benne. Ez a hunyor abban különbözik a többitől, hogy van egy kellemes enyhe illata is.

20

A tavaly ültetett hunyor magoncaim mostanra már szépen fejlődnek. Amiknek láttam hogy a gyökerük bújik ki a cserép alján azokat most át is ültettem magasfalú edénybe. Remélem jövőre nyílni fognak majd.

 21

Érdekes, hogy általában lefelé növő gyökérrel rendelkeznek, de meglepődve vettem tudomásul, hogy némelyik teljesen tömör gyökérrendszert nevelt.Nem tudom melyik fajtára lehet ez jellemző, de mindenképp fajtajellegnek gondolom.

 

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés