Homepage / 2017 / Már unom a telet
A begoniákat is megkedveltem. Egy kis érdekesség Hardenbergia violacea alba Begonia Soli-mutata Kis floráriumom Most is van virágzó Beköltözés Sinningia SRG Nuit Blanche Primulina (Chirita) Chastity Gladiolus Murielae más néven Acidanthera Caladium Alsobia Chiappas Gloxinella lindeniana Clerodendrum Incisum Sinningia Prudence Risley 2017. Június 15. Deinanthe bifida Trachelospermum jasminoides Star of Toscana Angol rózsa Campanula punctata ‘Silver Bells’ Solanum Laxum Album, Jasminoides Leptospermum scoparium Apple Blossom Harangláb Félárnyékos virágládám Nincs tavasz bignonia virágzás nélkül Buxus helyett Havas szerda Nefelejcs Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is. Végre igazán tavasz van Echeveriás beültetés Lonicera Elisae Mostmár valóban tavaszodik. Meglepetés orchidea Chimonanthus praecox- Illatos tündércserje Már unom a telet Coelogyne flaccida Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton” Szeptember vége Új őszi kedvenceim Miltoniopsis Herralexander Clerodendrum paniculatum Alba Clematis magvetés Május 15 Imádom a tavaszt Clematis Alpina Újabb hunyorok Bignonia Capreolata Érdemes a leveleket is figyelni Isopyrum nipponicum vagy Dichocarpum nipponicum Brassavola nodosa Kora tavasz Februári virágok Új primuláim Baptistonia echinata és silvana Februári orchideák Helleborus Christmas Star Orchideáim Klematiszaim Tillandsiáim Helleborusaim Hortenziák Sövény előtti sarok Jumellea arachnanthe Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “ Indul az új esztendő Solandra maxima Allium Schubertinii Geranium phaeum Camassia leichtlinii Hyacinthoides hispanica Saruma Henryi Meteorológiai tavasz Smithiantha Little One Indul a teleltetés-2013 Alsobia cygnet Hoya meliflua ssp. meliflua Thevetia peruviana-Perui leander Scadoxus multiflorus-Vérvirág Hoya cv. Minibelle Július végi melegház Oxalis depressa Dranunculus Vulgaris 2013 Sandersonia aurantiaca Pünkösd vasárnap Daphne és társai Wisteria Új gyüjtemény Hoya linearis és retusa Hoya multiflora Eucharis

Már unom a telet

Minden évben január végétől már nagyon megjön a kedvem a kertészkedéshez. Végre kicsit hosszabbak már a nappalok és ezt a teleltetőben is érzik a növények. Ébredezni is kezdenek már nagyon lassan a téli álmukból. Ez a kis caudexes növénykém, a Cissus tuberosa, ilyenkor még nem szokott éledezni, csak ha kiteszem tavasszal a szabadba, de ma vettem észre, hogy már befejezte téli álmát.

Nagyon örülök, hogy hajtások kezdenek kibújni a Clerodendron paniculatum tövem szárán. Tél közepén minden levelét ledobta, és azt hittem, hogy végleg tönkre megy, de szerencsére nem így történt, azt hiszem szépen rendbe fog jönni.

Én folyamatosan a netet bújom, mindig van valami új növény amit találok és szerezni szeretnék belőle szerezni azonnal. Most a Clematisokba vagyok nagyon beleszeretve, de nem tetszenek nagyon a hagyományos fajták, viszont a csengettyűs virágzatúak egészen elvarázsolnak. Nagyon sok fajtát fogok beszerezni belőlük, főleg olyanokat amiket nagy méretű cserepekben is lehet nevelgetni. Szeretem a télen nyíló Clematisokat, idáig csak egy fajtám volt, de most 3 szép fajtát is rendeltem. A Taylor Clematistól rendeltem, ők 2 éves növényeket küldenek, úgyhogy nem kell sokáig várni hogy láthassuk virágozni őket.

Új fajtáim: Calcyna, Cirrhosa Ourika Valley és Visley Cream. Egyenlőre az üvegház sarkában várják, hogy jobb idő legyen és átültessem őket.

A csuporkaféléket nagyon szeretem, főleg azért, mert télen nem foglalnak sok helyet, ősszel visszahúzódnak és egy kis fadobozban, vermikulitban átteleltethetők kis rizómájuk. A mesevirágokat még nem ültettem el, de ültettem Gloxinellat és Smithianthakat.

Thaiföldről rendeltem gyönyörű nagy Amorphophallus  gumókat, azokat is elültetem a napokban majd, csak nincs megfelelő földem nekik, ezért húzódik a dolog.

Amorphophallus paeoniifolius

Amorphophallus paeoniifolius

Most virágzik egy kedvenc papucs orchideám, idén kisebb virágot hozott mint szokott, de így is gyönyörű.

Hamarosan nyílni fog egy Oázisból mentett sárga levél szélű mini pillangó orchideám, amire nagyon kíváncsi vagyok. Újabban minden phalaenopsist felkötözök fára ami hozzám kerül,úgy veszem észre, hogy így szebben fejlődnek nálam,mintha cserépben nevelném.

Hát, így várom a tavaszt. Csodálom a virágaim ébredezését, virágzását és közben gyűjtögetek újabb növény különlegességeket.

 

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar