Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Már unom a telet
Indul a legszebb tavaszi időszakom Kezdődik Január kinn és benn Leucaena leucocephala – Árvamimózafa Illatos virágözön Bomarea edulis/ hirtella Itt van az ősz… Csodálni való hoyák Stanhopea oculata Brunfelsia paucifolia Szörfözés a neten Juanulloa aurantiaca Sásliliomjaim Május vége A kert közepe Mitella ovalis Aristolochia macrophylla ( durior ) Tillandsiáim is kiköltöztek Exochorda x Macrantha the Bride Nincs tavasz tulipánok nélkül. Ezt meg kell, hogy mutassam! Abeliophyllum distichum – Koreai hóvessző Aechmea caudata bloches Kijelenthetjük, hogy megérkezett a tavasz Itt az ültetések ideje Georg Dionysius Ehret Liliom és tillandsia Február eleje Hogy mik vannak? A begoniákat is megkedveltem. Egy kis érdekesség Hardenbergia violacea alba Begonia Soli-mutata Smithiantha Sunset Kis floráriumom Most is van virágzó Beköltözés Sinningia SRG Nuit Blanche Primulina (Chirita) Chastity Gladiolus Murielae más néven Acidanthera Caladium Alsobia Chiappas Gloxinella lindeniana Clerodendrum Incisum Sinningia Prudence Risley A kert közepe megtelik 2017. Június 15. Deinanthe bifida Trachelospermum jasminoides Star of Toscana Angol rózsa Campanula punctata ‘Silver Bells’ Solanum Laxum Album, Jasminoides Leptospermum scoparium Apple Blossom Harangláb Félárnyékos virágládám Nincs tavasz bignonia virágzás nélkül Buxus helyett Havas szerda Nefelejcs Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is. Végre igazán tavasz van Echeveriás beültetés Lonicera Elisae Hosta fiatalítás Mostmár valóban tavaszodik. Wrightia religiosa mag ültetés Ixora magok ültetése Újonnan érkezett Helleborusok Meglepetés orchidea Chimonanthus praecox- Illatos tündércserje Már unom a telet Coelogyne flaccida Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton” Szeptember vége Új őszi kedvenceim Miltoniopsis Herralexander Clerodendrum paniculatum Alba Clematis magvetés Május 15 Imádom a tavaszt Clematis Alpina Újabb hunyorok Bignonia Capreolata Érdemes a leveleket is figyelni Isopyrum nipponicum vagy Dichocarpum nipponicum Brassavola nodosa Kora tavasz Februári virágok Új primuláim Baptistonia echinata és silvana Februári orchideák Helleborus Christmas Star Orchideáim Klematiszaim Tillandsiáim és broméliáim Helleborusaim Hortenziák Sövény előtti sarok Jumellea arachnanthe Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “

Már unom a telet

Minden évben január végétől már nagyon megjön a kedvem a kertészkedéshez. Végre kicsit hosszabbak már a nappalok és ezt a teleltetőben is érzik a növények. Ébredezni is kezdenek már nagyon lassan a téli álmukból. Ez a kis caudexes növénykém, a Cissus tuberosa, ilyenkor még nem szokott éledezni, csak ha kiteszem tavasszal a szabadba, de ma vettem észre, hogy már befejezte téli álmát.

Nagyon örülök, hogy hajtások kezdenek kibújni a Clerodendron paniculatum tövem szárán. Tél közepén minden levelét ledobta, és azt hittem, hogy végleg tönkre megy, de szerencsére nem így történt, azt hiszem szépen rendbe fog jönni.

Én folyamatosan a netet bújom, mindig van valami új növény amit találok és szerezni szeretnék belőle szerezni azonnal. Most a Clematisokba vagyok nagyon beleszeretve, de nem tetszenek nagyon a hagyományos fajták, viszont a csengettyűs virágzatúak egészen elvarázsolnak. Nagyon sok fajtát fogok beszerezni belőlük, főleg olyanokat amiket nagy méretű cserepekben is lehet nevelgetni. Szeretem a télen nyíló Clematisokat, idáig csak egy fajtám volt, de most 3 szép fajtát is rendeltem. A Taylor Clematistól rendeltem, ők 2 éves növényeket küldenek, úgyhogy nem kell sokáig várni hogy láthassuk virágozni őket.

Új fajtáim: Calcyna, Cirrhosa Ourika Valley és Visley Cream. Egyenlőre az üvegház sarkában várják, hogy jobb idő legyen és átültessem őket.

A csuporkaféléket nagyon szeretem, főleg azért, mert télen nem foglalnak sok helyet, ősszel visszahúzódnak és egy kis fadobozban, vermikulitban átteleltethetők kis rizómájuk. A mesevirágokat még nem ültettem el, de ültettem Gloxinellat és Smithianthakat.

Thaiföldről rendeltem gyönyörű nagy Amorphophallus  gumókat, azokat is elültetem a napokban majd, csak nincs megfelelő földem nekik, ezért húzódik a dolog.

Amorphophallus paeoniifolius

Amorphophallus paeoniifolius

Most virágzik egy kedvenc papucs orchideám, idén kisebb virágot hozott mint szokott, de így is gyönyörű.

Hamarosan nyílni fog egy Oázisból mentett sárga levél szélű mini pillangó orchideám, amire nagyon kíváncsi vagyok. Újabban minden phalaenopsist felkötözök fára ami hozzám kerül,úgy veszem észre, hogy így szebben fejlődnek nálam,mintha cserépben nevelném.

Hát, így várom a tavaszt. Csodálom a virágaim ébredezését, virágzását és közben gyűjtögetek újabb növény különlegességeket.

 

2
Szólj hozzá!

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PepiVisky Kati Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Visky Kati
Hozzászóló
Visky Kati

Nagyon sok szép növényritkaság,gratulálok!