Homepage / 2017 / Coelogyne flaccida
Begonia Soli-mutata Kis floráriumom Most is van virágzó Beköltözés Sinningia SRG Nuit Blanche Primulina (Chirita) Chastity Gladiolus Murielae más néven Acidanthera Caladium Alsobia Chiappas Gloxinella lindeniana Clerodendrum Incisum Sinningia Prudence Risley 2017. Június 15. Deinanthe bifida Trachelospermum jasminoides Star of Toscana Angol rózsa Campanula punctata ‘Silver Bells’ Solanum Laxum Album, Jasminoides Leptospermum scoparium Apple Blossom Harangláb Félárnyékos virágládám Nincs tavasz bignonia virágzás nélkül Buxus helyett Havas szerda Nefelejcs Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is. Végre igazán tavasz van Echeveriás beültetés Lonicera Elisae Mostmár valóban tavaszodik. Meglepetés orchidea Chimonanthus praecox- Illatos tündércserje Már unom a telet Coelogyne flaccida Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton” Szeptember vége Új őszi kedvenceim Miltoniopsis Herralexander Clerodendrum paniculatum Alba Clematis magvetés Május 15 Imádom a tavaszt Clematis Alpina Újabb hunyorok Bignonia Capreolata Érdemes a leveleket is figyelni Isopyrum nipponicum vagy Dichocarpum nipponicum Brassavola nodosa Kora tavasz Februári virágok Új primuláim Baptistonia echinata és silvana Februári orchideák Helleborus Christmas Star Orchideáim Klematiszaim Tillandsiáim Helleborusaim Hortenziák Sövény előtti sarok Jumellea arachnanthe Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “ Indul az új esztendő Solandra maxima Allium Schubertinii Geranium phaeum Camassia leichtlinii Hyacinthoides hispanica Saruma Henryi Meteorológiai tavasz Smithiantha Little One Indul a teleltetés-2013 Alsobia cygnet Hoya meliflua ssp. meliflua Thevetia peruviana-Perui leander Scadoxus multiflorus-Vérvirág Hoya cv. Minibelle Július végi melegház Oxalis depressa Dranunculus Vulgaris 2013 Sandersonia aurantiaca Pünkösd vasárnap Daphne és társai Wisteria Új gyüjtemény Hoya linearis és retusa Hoya multiflora Eucharis

Coelogyne flaccida

Ma ahogy a teleltetőben pakolásztam, véletlen vettem észre hogy virágzik ez a szépség. Mivel sűrűn vannak fellógatva és háttal is volt fordulva nekem, egészen véletlen hogy érte nyúltam és leemeltem. Így derült ki, hogy már kivirágzott. Ha ez most nem történt volna meg később úgy jártam volna mint Wilson bácsi és azt hiszem akkor nagyon elkeseredtem volna ha már csak a hervadt virágok kerültek volna elém.  Sajnos nem emlékszem arra kitől vettem, pedig listát vezetek a növényeimről, de valahogy ez is kimaradt. Egyébként először virágzik amióta nálam lakik.

Nézzük mit is lehet tudni róla.

Eredeti élőhelye Nepál, Vietnám , Thaiföld és Kína. Mindenképpen felfüggesztve kell tartani, mert a virágszárak lefelé lógnak. Nálam kéreg és kókuszrost keverékébe van ültetve és úgy látom, hogy ezt így szereti. Nyáron napos helyen lóg a kertben, ősztől pedig mikor bekerül a teleltetőbe, a nagy ablak alatt lóg, ahonnan kap elég fényt télen is. Viszont a tél folyamán nagyon keveset öntözöm, inkább csak időnként megpermetezem a földjét. Nálam ilyenkor a leveleit teljesen ledobálta. Ami miatt most még jobban megszerettem, az, hogy, nagyon kellemesen illatozik.

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar
wpDiscuz