Homepage / 2014 / Március vége
2017. Június 15. Trachelospermum jasminoides Star of Toscana Angol rózsa Campanula punctata ‘Silver Bells’ Solanum Laxum Album, Jasminoides Leptospermum scoparium Apple Blossom Harangláb Félárnyékos virágládám Nincs tavasz bignonia virágzás nélkül Buxus helyett Havas szerda Nefelejcs Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is. Végre igazán tavasz van Echeveriás beültetés Lonicera Elisae Mostmár valóban tavaszodik. Meglepetés orchidea Chimonanthus praecox- Illatos tündércserje Már unom a telet Coelogyne flaccida Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton” Új formában, új helyen Szeptember vége Új őszi kedvenceim Miltoniopsis Herralexander Clerodendrum paniculatum Alba Clematis magvetés Május 15 Imádom a tavaszt Clematis Alpina Újabb hunyorok Bignonia Capreolata Érdemes a leveleket is figyelni Isopyrum nipponicum vagy Dichocarpum nipponicum Brassavola nodosa Kora tavasz Februári virágok Új primuláim Baptistonia echinata és silvana Februári orchideák Helleborus Christmas Star Orchideáim Klematiszaim Tillandsiáim Helleborusaim Hortenziák Sövény előtti sarok Jumellea arachnanthe Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “ Indul az új esztendő Solandra maxima Allium Schubertinii Geranium phaeum Camassia leichtlinii Hyacinthoides hispanica Saruma Henryi Március vége Meteorológiai tavasz Smithiantha Little One Indul a teleltetés-2013 Alsobia cygnet Hoya meliflua ssp. meliflua Thevetia peruviana-Perui leander Scadoxus multiflorus-Vérvirág Hoya cv. Minibelle Július végi melegház Oxalis depressa Dranunculus Vulgaris 2013 Sandersonia aurantiaca Pünkösd vasárnap Daphne és társai Wisteria Új gyüjtemény Hoya linearis és retusa Hoya multiflora Eucharis

Március vége

A tavasz olyan hirtelen jött és napról napra egyre jobban éled a kert. Nagyon szeretem ezt az időszakot, annyira jó látni a harsány színeket a sok szürkeség után.

Megmutatta magát egy újabb hunyorom, a White Pearl. Szeretem a fehér virágokat, úgyhogy ő telitalálat számomra.

Újdonság a kertben ez a bohókás Muscari Latifolia

A Fritillariákkal nincsen szerencsém, valahogy mindig eltűnnek következő évre. Most cserépbe ültettem pár Uva-Vulpis gumót és felszedem majd elvirágzás után. Hosszú száron hozza nem túl nagy de gyönyörű pasztell színű virágait.

Az üvegházban már nappal felszökik 30 fok fölé is a hőmérséklet, ott már előneveltem Hostákat, Astillbeket, Haranglábakat. Olyan szép nagyok lettek, hogy tegnap már mindet ki is ültettem. A magvetések is szépen fejlődnek. Az ősszel vetettem több cserépnyi saját érésű magokat a tarka óriás levelű Hosta Francess Williams-ről és a kék levelű Sieboldi Elegans-ról.  Itt láthatóak a piciny növénykék.

 Trópusi magvakat is vetettem. Egy kedves ismerősöm járt Singapurban, onnan hozott nekem pár virágmagot. A Púderpamacsfa ( Calliandra ) mindig nagy kedvencem volt, annak idején a Spektrum Tv adott egy filmsorozatot a Trópusi kertek az Antillákon címmel. Ott mutattak minden részben csodás kerteket és ott láttam először ezt a növényt. Fűtött kis melegházban kb. 1 hét alatt kikelt a magja, most már ki is vittem az üvegházba, hogy szépen cseperedjen. Nagyon jópofa, ahogy a mimoza családra jellemzően már ez a pici növény is este becsukja leveleit. Remélem fel tudom nevelni és virágot is tudok mutatni róla majd pár év múlva.

 

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar
wpDiscuz