Szeretem a növényeket, és mindig keresek valami újat, ami felkelti az érdeklődésemet és elkezdem gyűjtögetni a fajtáit. Most is így jártam és nyár közepe óta vásárolom és csereberélem a különböző hoyákat. Próbáltam olyanokat beszerezni, amik nem csak a virágzásuk ideje alatt csodálhatók, hanem a megjelenésük sem mindennapos. Ilyen többek között a Hoya retusa és a lienearis fajta is. Mindkettő most virágzik nálam.

 

Hoya linearis

 

A Hoya linearis egy kicsit igényesebb fajta, párás helyre kell rakni és szereti ha este hűvösebb hőmérsékleten tartjuk, így a teleltetőben a tető ablak alá akasztottam. Úgy látom jól érzi magát nálam, így nem is akarok változtatni a helyén. Függőkosárba érdemes akasztani, így mutatkozik meg igazán a szépsége.

 Hoya retusa

A Hoya retusa egy különleges megjelenésű Hoya, aminek vékony, hosszú, szálas levelei vannak. A virágai picik de nagyon illatosak. Ezzel a  retusával több bajom volt. Németországból érkezett hozzám, szép állapotban. Carinától vásároltam őket a http://www.blatt-kakteen.de/ oldalról. Először az előszobám ablakába akasztottam, de azt vettem észre rajta, mintha napról napra jobban fonnyadnának a levelei. Kivittem a teleltetőbe és jó világos helyre akasztottam az ablak közelébe. Sokat párásítottam és mintha most már kezdene magához térni. Sajnos egyenlőre újabb hajtást még nem hozott, de azt hiszem hogy most ez az egy virág megjelent rajta, még sincs olyan nagy baj.

A növényem beszerzési helye: Carina Redlin

Talán ez is tetszene

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás