Az alsobiák az episciák nemzetségéhez tartoztak régebben és  csak pár évtizede, hogy külön csoportba sorolták őket. Több fajtájuk létezik. Az Alsobia Dianthiflora ami kis hazánkban a legismertebb. Nekem sokáig nem volt vele szerencsém, nem tudtam eltalálni az igényeit és mindig elpusztult. Tavaly óta sikerül egy példányt megtartanom. Nagyon kedves szép virágja van és meglepően nagyméretű a növényhez képest. Mindenesetre nagyon kedvelhető, főleg ha virágozni látjuk 🙂

 

Alsobia Cygnet

 

Ennek a Dianthiflorának és egy másik fajtának az Alsobia Punctatának a keresztezéséből jött létre egy még csodásabb változat ami megtartotta a Dinathiflora rojtos sziromszéleit és a Punctata lilás pöttyeit.

 

Alsobia Cygnet

Ez az Alsobia Cygnet

 

Nyáron volt egy csoportos rendelés a Violet Barntól, aki bővelkedik csuporkások számtalan fajtájával.Én 4 féle Alsobiát rendeltem és nagyon elégedett vagyok, mert szép egészséges növényeket küldtek. Az egyik növényke ezek közül a Cygnet. Fűzfakosárba ültettem orchideatalajba, úgy látom hogy ez nagyon megfelel neki. Szép bokros kis növény, a levelei nagyobbak mint a Dianthiflorának.

Van még egy fajta a San Miguel aminek a virágja ugyan ilyen, szinte megkülönböztethetetlen a két növény.

Talán ez is tetszene

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás