Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2013 / Oxalis depressa

Oxalis depressa

Az Oxalis depressát Görögországból egy kedves úrtól pár gumót, aki csak afrikai gumók eladására szakosodott.  Az Oxalis Depressa Dél-Afrikából származik, régebben Oxalis inops néven tartották számon.

dscn3218

 

Már egy ideje virágzik, de csak most sikerült lefotóznom nyílott állapotában. Nem nyílik egész nap, csak pár órácskát délelőtt a napon, nem sikerült még megfejtenem, pontosan mennyi ideig is van nyitott állapotban.

dscn3219

Jó vízelvezetésű talajba ültessük, nálam a nap, reggeltől kb. 14 óráig éri. Úgy eszem észre hogy ez megfelel neki, mert szépen virágzik.Télálló növény hazánkban is,de azt hiszem nálam az üvegházban fog áttelelni.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés