Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2014 / Solandra maxima
Leucaena leucocephala – Árvamimózafa Illatos virágözön Bomarea edulis/ hirtella Itt van az ősz… Csodálni való hoyák Stanhopea oculata Brunfelsia paucifolia Szörfözés a neten Juanulloa aurantiaca Sásliliomjaim Május vége A kert közepe Mitella ovalis Aristolochia macrophylla ( durior ) Tillandsiáim is kiköltöztek Exochorda x Macrantha the Bride Nincs tavasz tulipánok nélkül. Ezt meg kell, hogy mutassam! Abeliophyllum distichum – Koreai hóvessző Aechmea caudata bloches Kijelenthetjük, hogy megérkezett a tavasz Itt az ültetések ideje Georg Dionysius Ehret Liliom és tillandsia Február eleje Hogy mik vannak? A begoniákat is megkedveltem. Egy kis érdekesség Hardenbergia violacea alba Begonia Soli-mutata Smithiantha Sunset Kis floráriumom Most is van virágzó Beköltözés Sinningia SRG Nuit Blanche Primulina (Chirita) Chastity Gladiolus Murielae más néven Acidanthera Caladium Alsobia Chiappas Gloxinella lindeniana Clerodendrum Incisum Sinningia Prudence Risley A kert közepe megtelik 2017. Június 15. Deinanthe bifida Trachelospermum jasminoides Star of Toscana Angol rózsa Campanula punctata ‘Silver Bells’ Solanum Laxum Album, Jasminoides Leptospermum scoparium Apple Blossom Harangláb Félárnyékos virágládám Nincs tavasz bignonia virágzás nélkül Buxus helyett Havas szerda Nefelejcs Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is. Végre igazán tavasz van Echeveriás beültetés Lonicera Elisae Hosta fiatalítás Mostmár valóban tavaszodik. Wrightia religiosa mag ültetés Ixora magok ültetése Újonnan érkezett Helleborusok Meglepetés orchidea Chimonanthus praecox- Illatos tündércserje Már unom a telet Coelogyne flaccida Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton” Szeptember vége Új őszi kedvenceim Miltoniopsis Herralexander Clerodendrum paniculatum Alba Clematis magvetés Május 15 Imádom a tavaszt Clematis Alpina Újabb hunyorok Bignonia Capreolata Érdemes a leveleket is figyelni Isopyrum nipponicum vagy Dichocarpum nipponicum Brassavola nodosa Kora tavasz Februári virágok Új primuláim Baptistonia echinata és silvana Februári orchideák Helleborus Christmas Star Orchideáim Klematiszaim Tillandsiáim és broméliáim Helleborusaim Hortenziák Sövény előtti sarok Jumellea arachnanthe Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “ Indul az új esztendő Solandra maxima Allium Schubertinii

Solandra maxima

Ki gondolná, hogy ez a csodaszép virág, a burgonyafélék családjába tartozik?

 

dscn5870

Nekem már egyszer volt egy tövem, ami sosem virágzott, de annak másabbak voltak a levelei, mint ennek a fajtának. Most nagyon nagy öröm, hogy láthatom a virágját.

 

dscn5845

 

Pár éve, mikor Andalúziában jártam, ott szerettem bele.

A Rhondába vezető sziklafalak mentén kanyargó utaktól nem messze láttam,

házak falait beborító hatalmas virágzó növényeket belőle. Lenyűgöző látvány volt.

Ez az impozáns futónövény őshonos Mexikóban, Közép és Dél-Amerikában.

 

 solander

(1733-1782)

Nevét egy svéd természettudósról, Daniel Charles Solanderről kapta.

Jó vízelvezető talajba ültessük, nyáron szereti napos meleg helyet, a jó vízellátást, de ne túl sok víz hatására kirohadhat.

 

dscn5874

 

Télen, mint a citrusokat, hűvös helyen teleltessük. Ez feltétele a virágzásnak. Ha jól tartjuk, már a tél vége felé megjelennek a bimbók. Virágja csak pár napig él,de méretével és csodálatos illatával azt hiszem rabul ejt mindenkit.

 

dscn5871

2
Szólj hozzá!

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PepiBalogh István Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Balogh István
Hozzászóló
Balogh István

Ha érdekel, tavasszal lesz eladó tövem! Nálam most virágzik, a hosszú téli napsütés becsapta az üvegházban!

Pepi
Hozzászóló
Pepi

Kedves István!
Köszönöm szépen a felajánlást, de van egy hatalmas tövem. Nekem idén nincs ilyen szerencsém, nálam most potyogott le több bimbó, de reménykedem, hátha hoz még újabbakat.